Kolone automobila u Novom Zagrebu radi testiranja na Velesajmu

518
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Uobičajene jutarnje gužve kod Mosta slobode na Bundeku danas su dodatno pojačane radi nove lokacije za testiranje koja je otvorena na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma.

– Kolona stoji već 25 minuta, nikud se ne mičemo!, ‘Tko ne mora, neka ne ide ovim putem, ovi od Avenije Dubrovnik ne mogu lijevo i stoje na raskrižju, pa ni ovi koji moraju s mosta za Avenue Mall ne mogu nigdje’, samo su neki od komentara vozača.

Ništa bolja situacija kada je gužva u pitanju nije ni kod Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”:

Podsjetimo, u Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 211 slučajeva zaraze koronavirusom, a provedeno je 1240 testiranja. Mjera samoizolacije izrečena je 1047 osoba. U Gradu Zagrebu trenutno je 3470 aktivnih slučajeva, a 8492 osobe nalaze se u samoizolaciji.

U sedam domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba potvrđeni su pozitivni nalazi tri korisnika, četiri zdravstvene djelatnice i sedam nezdravstvenih djelatnika.

Pozitivan test na koronavirus imao je 21 učenik i pet nastavnika osnovnih škola te 23 učenika i tri nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 503 učenika osnovnih te 504 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se 24 osobe.

Što se tiče epidemiološke anamneze covid pozitivnih osoba, epidemiolozi su u protekla 24 sata obradili 398 osoba, a na obradu ukupno čeka 1858 osoba.

Od 398 obrađenih, za njih 114 izvor zaraze za sada je nepoznat, 199 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba, kod tri je moguće izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima.

Izvor: Hina/Portal Radio Banovine

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime