Konstituirano Gradsko vijeće Grada Petrinje

Uskoro i prva radna sjednica

205

U Vatrogasnom domu u Petrinji održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje.

Za predsjednika Gradskog vijeća Grada Petrinje izabran je Robert Polanščak (HDZ), a za potpredsjednika Danko Vuić (kandidat s liste grupe birača).

Polanščak je najavio što vijećnici i sugrađani mogu od njega očekivati:

„Petrinjci su nas izabrali Gradsko vijeće Grada Petrinje kao članove predstavničkog tijela. To nam je svima čast, ali ujedno velika obveza i odgovornost. Dobrobit svih naših sugrađana, izgradnja našeg grada nakon ovog razornog potresa, svima nam je cilj i zadatak. Zalagat ću se da sav rad ovog Gradskog vijeća bude konkretan, vidljiv i prije svega transparentan.”

Prisegu je položila i nova gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes koja je izrazila zadovoljstvo konstituiranjem Gradskog vijeća.

„Napominjem da sam izuzetno zadovoljna konstituiranjem u smislu nastavka rada Gradskog vijeća i donošenja odluka bitnih za nastavak života i pokretanje nekih problema, stvari koje su stajale mjesecima jer sjednice Gradskog vijeća mjesecima nisu održavane. U ovom razrušenom gradu kada treba jako brzo krenuti obnova, ono što smo obećavali nastavljamo. Rekli smo da smo otvoreni za suradnju sa svim vijećnicima Gradskog vijeća osim s jednim. Tako smo se i postavili, sa svima smo razgovarali. Ovom prilikom zahvaljujem vijećnicima Vesni Brebrić, Franu Komlinoviću i Tihomiru Bunjanu na bezuvjetnoj podršci za konstituiranje Gradskog vijeća kako bi isto moglo nastaviti s radom.”

Komes je izrazila uvjerenje kako će ubrzati donošenje odluka važnih za boljitak grada te najavila skorašnju novu sjednicu kako bi riješili tekuće probleme.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here