Konstituirano Gradsko vijeće Grada Petrinje

Uskoro i prva radna sjednica

410

U Vatrogasnom domu u Petrinji održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje.

Za predsjednika Gradskog vijeća Grada Petrinje izabran je Robert Polanščak (HDZ), a za potpredsjednika Danko Vuić (kandidat s liste grupe birača).

Polanščak je najavio što vijećnici i sugrađani mogu od njega očekivati:

„Petrinjci su nas izabrali Gradsko vijeće Grada Petrinje kao članove predstavničkog tijela. To nam je svima čast, ali ujedno velika obveza i odgovornost. Dobrobit svih naših sugrađana, izgradnja našeg grada nakon ovog razornog potresa, svima nam je cilj i zadatak. Zalagat ću se da sav rad ovog Gradskog vijeća bude konkretan, vidljiv i prije svega transparentan.”

Prisegu je položila i nova gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes koja je izrazila zadovoljstvo konstituiranjem Gradskog vijeća.

„Napominjem da sam izuzetno zadovoljna konstituiranjem u smislu nastavka rada Gradskog vijeća i donošenja odluka bitnih za nastavak života i pokretanje nekih problema, stvari koje su stajale mjesecima jer sjednice Gradskog vijeća mjesecima nisu održavane. U ovom razrušenom gradu kada treba jako brzo krenuti obnova, ono što smo obećavali nastavljamo. Rekli smo da smo otvoreni za suradnju sa svim vijećnicima Gradskog vijeća osim s jednim. Tako smo se i postavili, sa svima smo razgovarali. Ovom prilikom zahvaljujem vijećnicima Vesni Brebrić, Franu Komlinoviću i Tihomiru Bunjanu na bezuvjetnoj podršci za konstituiranje Gradskog vijeća kako bi isto moglo nastaviti s radom.”

Komes je izrazila uvjerenje kako će ubrzati donošenje odluka važnih za boljitak grada te najavila skorašnju novu sjednicu kako bi riješili tekuće probleme.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime