KOPRIVNICA Direktor si nezakonito pribavio više od 1.600.000 kuna

Potpisao 8.342 potvrda, a novac ostavio sebi

398
Foto: ilustracija

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 61-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Sumnja se da je osumnjičeni kao odgovorna osoba iskoristio svoj položaj i ovlasti direktora i odgovorne osobe u trgovačkom društvu, prekoračivši granice svoje ovlasti s ciljem pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi za sebe, u iznosu od najmanje 1.671.400,00 kuna.

Naime, od 2015. do 2019. godine izradio je za ukupno 8.342 osobe poslovnu dokumentaciju o provedenoj edukaciji i osposobljavanju s neistinitim podacima ovjerivši ju svojim potpisom ovlaštene osobe i pečatom trgovačkog društva za osposobljenosti radnika za rad na siguran način koju je predao fizičkim osobama od kojih je za isto primio novac, a kojeg nije predao u društvo već ga je zadržao za sebe.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime