Korisnicima pučke kuhinje u Petrinji podjeljeni božićni paketi

302
Prigodne božićne pakete korisnicima Pučke kuhinje u Petrinji tradicionalno, kao i svake godine, podijelio je Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, pritom istaknuvši: „Mislim da ova pomoć stvarno puno znači. Pred nama je Božić i to je na neki način poseban Božić, posebno slavlje i sve je nekako posebno u ovom dijelu što moramo iskomunicirati na različite načine sa ciljanim skupinama koje imaju stvarno dosta problema. Danas imati obiteljski stol koji je prazan i imati obitelji koje nemaju osnovne stvari za život, to nije lako gledati u svome gradu i ustvari to je jedna vrsta realnosti u kojoj mi kao Grad postajemo jedna socijalna destinacija ali kroz socijalnu destinaciju imamo i onaj dio frustracija gdje i kroz bolest i pandemiju i sve ono što teško proživljavamo u cijelom sustavu koji se grčevito bori da nam je zdravlje na prvom mjestu…

Međutim dobra dijela i sve ono što Grad i ja, kao gradonačelnik, sa svojim timom ne smijemo distancirati su dobra dijela i pokloni za ljude kojima to stvarno treba, zato sam danas ovdje da ovim ljudima uručim ono osnovno što je potrebito da i oni mogu reći gle i mi imamo Božić, i mi imamo doček Nove godine, i mi možemo biti bar malo sretni. Zahvaljujem se svima onima koji su donijeli odluke da za one koji su potrebiti i da imaju problem da dobiju taj svoj poklon….

Želim da im ovaj Božić bude sretan, da im Nova godina bude zdrava i da što manje imamo ovakvih projekata u kojem mi darujemo socijalne pakete, to je krajnji cilj.“ – zaključio je gradonačelnik te apelirao na građane da budu odgovorni, da drže distancu i da druženja svedu na minimum kako bi se prije svega zaštitio zdravstveni sustav.

U ime korisnika Pučke kuhinje obratio se Nenad Carević, umirovljenik, koji se zahvalio gradonačelniku i Gradu Petrinji na svesrdnoj pomoći.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime