KOŽIĆ Program SKNL-a prihvatljiv građanima

Predsjednik stranke komentirao je i pokretanje USKOK-ove istrage

152

U subotu, 6. studenoga u Svetom Ivanu Zelini stranka Stjepan Kožić – Nezavisna lista (SKNL) održala je Izvještajnu skupštinu.

Stjepan Kožić, predsjednik stranke, ujedno i župan Zagrebačke županije, ustvrdio je da su nedavni lokalni izbori pokazali da je program SKNL-a prihvatljiv građanima. Stranka je osvojila šest mandata u Županijskoj skupštini, dobila je četiri općinska načelnika i ukupno 50 vijećnika u općinskim i gradskim vijećima, a Stjepan Kožić je po šesti puta izabran za župana.

– Moja obećanja žiteljima županije uvijek su bila djela, a ne riječi. Zahvaljujući upravo takvom pristupu, prema nizu pokazatelja Zagrebačka županija je u samom vrhu države – rekao je Kožić. Naglasio je da je ponosan na ostvareno, ali i svjestan da se stalno javljaju nove potrebe i izazovi. Podsjetio je da Zagrebačka županija najviše u državi ulaže u obrazovanje, posebno u gradnju škola u sredinama gdje su one najpotrebnije.

– Ponosan sam što na prostor županije dolaze novi investitori, koji otvaraju nova radna mjesta. Zahvaljujući uspješnom poslovanju gospodarstvenika proračun Županije je stabilan. To nam omogućuje kontinuiranu isplatu potpora i poljoprivrednicima i gospodarstvenicima, ali i civilnom društvu, gradovima i općinama. Uspješno koristimo sredstva europskih fondova, kojima energetski obnavljamo domove zdravlja i zgrade škola, ali i gradimo vodoopskrbni sustav u istočnom dijelu županije – rekao je Kožić. Dodao je da Županija razumije i potrebe poljoprivrednika pa je sagradila najmoderniju ULO hladnjaču i nabavila suvremenu liniju za sortiranje i pakiranje jagodastog voća. Govorio je i o izazovima pandemije bolesti COVID-19 i potresima.

– Reagirali smo brzo i najbolje što smo mogli. Stali smo uz naš zdravstveni sustav značajnom financijskom pomoći, uz naše poduzetnike i poljoprivrednike s rekordnim bespovratnim potporama, uz naše heroje na terenu – vatrogasce i sve udruge civilnog društva koje brinu o onima kojima je pomoć najpotrebnija. Sanirali smo škole i zdravstvene objekte oštećene u potresu – rekao je. Osvrnuo se i na nedavno, protiv njega, pokrenutu USKOK-ovu istragu.

– U političkoj areni čovjek doživljava različite udarce. Oni su u izbornoj kampanji bili doista ispod pojasa i nekorektni, a nisu prestali ni nakon izbora i konstituiranja Županijske skupštine. Plasiraju se brojne neistine i podmetanja. O posljednjoj situaciji i pokretanju USKOK-ove istrage čuli ste iz medija. To ne želim komentirati, jer svi znate da dužnost župana u proteklih pet, a i u ovom šestom mandatu obnašam časno i pošteno. To ću dokazati i u ovom slučaju, jer nisam počinio nikakvo kazneno djelo! S obzirom da je postupak u tijeku ne mogu iznositi više detalja. Ipak, ne mogu se oteti dojmu, s obzirom na količinu neistina koje se iznose u medijima, da se radi o politički motiviranom procesu kojemu je jedini cilj oblatiti mene osobno u javnosti i pred građanima. Vjerujem u institucije RH, vjerujem da će korektno odraditi svoj posao i siguran sam da ću dokazati svoju nevinost – rekao je Kožić. Rekao je i da je jedna od programskih smjernica SKNL-a nastavak osnivanja stranačkih organizacija u sredinama gdje to do sada nije učinjeno, kao i uključivanje novih članova u stranku, bez obzira jesu li već negdje bili politički organizirani ili nisu.

Uz ostale, skupštini su prisustvovali predsjednik ŽO HDZ-a Zagrebačke županije Željko Turk, predsjednica ŽO HSS-a Zagrebačke županije Martina Glasnović, predsjednik ŽO MB 365 Zagrebačke županije Zvonko Kunić, predsjednik ŽO HNS-a Zagrebačke županije Branko Šafran i predsjednik Zelene liste Nenad Matić. Turk je poručio da je potpora HDZ-a zajedničkoj politici u vođenju Zagrebačke županije veća nego prije lokalnih izbora.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime