Krađe, prijetnje i prometne – svakodnevni problemi sisačko-moslavačke policije

281

Sisačko-moslavačka policija tijekom proteklog vikenda evidentirala je 23 kaznena djela, od kojih su deset počinili nepoznati počinitelji. Počinjeno je devet krađa, četiri prijetnje, po dva oštećenja tuđe stvari, prijevare i izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu te po jedna teška krađa, teška tjelesna ozljeda iz nehaja, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari u pokušaju.

Od ukupno 11 prometnih nesreća, pet ih se dogodilo na području Siska, tri na području Kutine te po jedna na području Novske, Petrinje i Gline. U jednoj nesreći su dvije osobe smrtno stradale, jedna je zadobila teške tjelesne ozljede opasne za život, a jedna osoba teške tjelesne ozljede.

VEZANE VIJESTI
Uhićeno više alkoholiziranih vozača

U jednoj nesreći na području Kutine vozač je pobjegao s mjesta događaja i za njim se traga, a u dvije nesreće na sisačkom području vozačima je utvrđena alkoholiziranost od 1,47 i 2,18 promila.

Na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac u nedjelju, 9. lipnja zaustavljen je 48-godišnji državljanin Njemačke u osobnom automobilu Audi Q8 njemačkih registracija kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 225 km/h. Zbog počinjenog prekršaja na licu je mjesta platio kaznu od 3000 kuna te mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima B kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

VEZANE VIJESTI
PU SISAČKO-MOSLAVAČKA Zaustavljeno više alkoholiziranih vozača

Policijski službenici sisačko-moslovački svakodnevno se susreću s neodgovornim vozačima koji voze pod utjecajem alkohola. U petak, 7. lipnja na sunjskom području uhićen je 35-godišnji recidivist koji je upravljao vozilo s 1,00 promila alkohola u krvi. Odveden je na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku. U subotu, 8. lipnja na sisačkom je području uhićen i zadržan do otriježnjenja 21-godišnjak zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 2,23 promila u krvi. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola biti će prijavljen nadležnom sudu.

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u Sisku od 1. do 7. lipnja pokušao ukrasti automobil 50-godišnje vlasnice.

30-godišnja žena sumnjiči se da je u petak, 7. lipnja ukrala novac iz otključane kuće 74-godišnjaka. Zbog krađe osumnjičena će biti kazneno prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, a ukradeni novac joj je oduzet i vraćen vlasniku.

VEZANE VIJESTI
Vozači prekršajima pune blagajne, policija ukupno zaustavila 218 osoba

Nepoznati počinitelj je u subotu, 8. lipnja na nogometnom igralištu u Pešćenici ukrao mobitel 42-godišnjeg muškarca. Šteta se procjenjuje na oko 5000 kuna, zaprimljena je kaznena prijava zbog krađe, a za počiniteljem se intenzivno traga.

U nedjelju, 9. lipnja nepoznati počinitelj provalio je u skladište sisačke tvrtke i ukrao sekundarne sirovine. Odgovorna osoba štetu procjenjuje na oko 2000 kuna, a za počiniteljem ove teške krađe provaljivanjem se traga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here