Nakon jučerašnjeg mjerenja krilatica, a zbog povećanog broja slijetanja (20 km u 15 min.) stručne ekipe tvrtke „EKO-DERATIZACIJA“ d.o.o. iz Zagreba, Črnkovečka 9/a, temeljem preuzetih obveza iz Ugovora, provesti će uništavanje komaraca na području koje obuhvaća potez Mošćenica-gradsko područje do Novog Selišta; prema jugu do raskrižja za Hrastovicu; prema Zagrebu do mosta za Brest Pokupski i prema zapadu iza stadion „Mladost“ cca 500 m prema bolnici i „Vili Gavrilović“ te vikend naselje „Vir“ u Nebojanu.

Uništavanje komaraca provesti će se hladnim zamagljivanjem s vozila u kretanju, u ranim jutarnjim satima, insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima koji nisu opasni za ljude ili toplokrvne životinje, ali bi kod osjetljivih osoba mogli izazvati iritaciju dišnih putova.

VEZANE VIJESTI
Obilježen Dan državnosti u Petrinji

Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanje te da ukoliko na obuhvaćenom području drže košnice s pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan uništavanja komaraca u vremenu od 4:00 – 10:00 sati

05.06.2019. u ranojutarnjem terminu od 4:30 do 6:30 sati – srijeda

Adulticidni tretman – suzbijanje krilatica obuhvatit će sljedeća područja:

Potez Mošćenica – gradsko područje do centra, te prema jugu do raskrižja za Hrastovicu

06.06.2019. u ranojutarnjem terminu od 4:30 do 6:30 sati – četvrtak

VEZANE VIJESTI
Pokušaj ubojstva dvojice mladića u Petrinji

Adulticidni tretman – suzbijanje krilatica obuhvatiti će sljedeća područja:

Prema Zagrebu od mosta za Brest Pokupski, te prema zapadu iza stadiona ˝Mladost˝cca 500m prema bolnici i ˝Vili Gavrilović˝, te vikend naselje ˝Vir˝u Nebojanu

SUZBIJANJE KOMARACA – SREDSTVO, METODA

Sredstvo: INDUSECT ME (cipermetrin), kojeg ćemo primijeniti hladnim i ULV zamagljivanjem. Kao otapalo koristiti će se voda.
Suzbijanje odraslih komaraca (krilatica) na otvorenim površinama
Adulticidni tretman ćemo provoditi hladnim zamagljivanjem sa zemlje, s vozila u pokretu uz korištenje uređaja za hladno zamagljivanje (MOBILSTAR E) za aplikaciju insekticida.
U slučaju loših vremenskih prilika u planiranom terminu, akcija suzbijanja krilatica odgodit će se do prvog sljedećeg povoljnog termina, o čemu ćemo poslati obavijesti.

VEZANE VIJESTI
U sportskoj emisiji više o 13. Memorijalnom turniru "Mirko Kosmat"

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here