KUJUNDŽIĆ NE ODLAZI Moral mi ne dopušta da dam ostavku

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u ponedjeljak je stavio svoj mandat na raspolaganje zbog afere oko imovinske kartice i neprijavljene imovine, a od premijera Andreja Plenkovića očekuje da odluku donese temeljem činjenica, a ne medijskog linča.

800
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Prof. dr.sc. Milan Kujundžić nije dao ostavku na mjesto ministra zdravstva jer mu to, kaže, moral ne dopušta. Poručio je to na danas održanoj konferenciji za medije u Ministarstvu zdravstva.

Kujundžić je na početku konferencije za medije govorio o postignućima koje je postigao za vrijeme svog mandata, najavio kako će tražiti pravnu zaštitu te da je pripremio dokumentaciju koja dokazuje kako nije učinio ništa nečasno.

– Kriv sam jer sam formalno nomotehnički krivo ispunio imovinsku karticu. Pošto sam sve u životu stekao pošteno nisam bio opterećen formom, a po drugoj strani sadržajno ništa nisam nelegalno ili moralno sporno učinio”, poručio je Kujundžić na konferenciji za novinare i ispričao se za nemarno ispunjenu imovinsku karticu.

– Nisam učinio ništa nečasno, ovo sve što se događa je interesno organizirana hajka. Premijeru Plenkoviću dao sam svoj mandat na raspolaganje i tražio vrijeme da dokažem da nisam učinio ništa nemoralno, poručio je.

– Ja nisam ekspert za pravo, ali s formalno-pravnog aspekta dok premijer ne potpiše ostavku, do tog trenutka ja vodim ministarstvo”, rekao je Kujundžić odgovarajući na pitanja novinara.

Na press konferenciju je Kujundžić doveo i odvjetnika koji je izložio pojašnjenje, odnosno obranu za svaki pojedinačni slučaj za kojeg mediji terete Kujundžića.

Podsjetimo, Kujundžić i Plenković već su u subotu održali jedan sastanak, nakon čega je iz Vlade priopćeno kako u odlukama koje slijede treba pokazati odgovornost i voditi računa o stabilnosti Vlade i HDZ-a.

Kujundžić je prethodno u petak poručio kako mu ne pada na pamet dati ostavku zbog afere u kojoj se našao zbog krivo ispunjene imovinske kartice i incidenta u kojem su četvorica muškaraca napala novinarku Slobodne Dalmacije, te je najavio da nakon što odradi mandat do kraja više neće biti ministar zdravstva.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here