Kup Posavine održan 37. put

Natjecale su se 32 desetine

185

U Desnom Trebarjevu održan je 37. Kup Posavine, tradicionalno međunarodno vatrogasno natjecanje. Natjecalo se u sljedećim kategorijama i klasama: muški A i B klase, žene A i B klase te PVP A i B klase.

Riječ je o natjecanju za odrasle, istaknuo je predsjednik DVD-a Desno Trebarjevo i Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić:

„Inače imamo i Kup Hrvatske vatrogasne zajednice u sklopu našeg Kupa, no dogovor je bio da se ove godine ne održi, kao ni za mladež. Ovdje od stranih ekipa nisu došli ni Nijemci ni Slovenci, ali je zato iz Njemačke došla delegacija naših prijatelja koji su organizirali one silne konvoje i poklonili oko 50 vozila širom Hrvatske od 1998. godine.

Prijavljeno je 32 natjecateljske desetine. Malo manje nego je to bilo dosad uobičajeno. COVID, vrijeme i stanka su utjecali na to da se ekipe nisu pripremale. Ovo je i kontrolno natjecanje, budući 26. rujna u Varaždinu održavamo državno natjecanje za odrasle.“

Za upornije ekipe, ovo je trening, odnosno proba za državno natjecanje, zaključio je Brlečić. Kup Posavine tako je unatoč najavljenoj kiši, nakon prošlogodišnje pauze zbog koronavirusa, ipak održan 37. put.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime