Lažni policajci vozaču iz BiH na autocesti ukrali više od 100.000 eura

517

Na ispitivanju u karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu su dvojica mladića osumnjičena da su 25. travnja na autocesti kod Karlovca od 23-godišnjeg hrvatskog državljanina ukrali više od 100.000 eura, a jedan od njih pritom se lažno predstavio kao policajac, priopćila je u utorak karlovačka policija.

Prema policijskom priopćenju uhićen je 20-godišnji počinitelj razbojništva i 25-godišnji pomagatelj u tom nedjelu, dok se za trećom osobom, koja je tog dana bila s počiniteljem u automobilu, još traga i utvrđuje mu se identitet.

VEZANE VIJESTI
U prometnoj nesreći kod Vukove Gorice poginula vozačica

Lažni policajci su prošlog ponedjeljka oko 23 sata kod tunela Sv. Marko uz korištenje bljeskalice za zaustavljanje vozila i vatrenog oružja zaustavili osobni automobil BiH registracije i opljačkali vozača.

Prema rezultatu kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 20-godišnjak, koji je uhićen u petak, prije razbojništva je autocestom vozio iznajmljeni automobil BiH oznaka, ali s nepripadajućim registracijskim oznakama. Upravo je on kod tunela Sv. Marko zaustavio vozilo, lažno se predstavio kao policijski službenik i uz prijetnju vatrenim oružjem od 23-godišnjeg vozača otuđio više od 100.000 eura, ključeve vozila i mobitele. S njim je bila još uvijek nepoznata osoba, ali je u pomaganju u razbojništvu sudjelovao i 25-godišnjak koji je uhićen u subotu.

VEZANE VIJESTI
Ukrao drva u šumi kod Volodera

Kroz njihovo saslušanje i istragu Županijsko državno odvjetništvo tek trebati rasvijetliti pozadinu svega, a najavili su i službeno priopćenje.

Izvor: Hina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here