Lekenik bogatiji za 31 ispitanog vatrogasca

U Letovaniću je održano polaganje ispita

642

U Letovaniću je u nedjelju, 19. rujna održano polaganje ispita kandidata za zvanje ispitanog vatrogasca s područja VZO Lekenik.

Više od desetljeća nije bilo tečaja za zvanje ispitanog vatrogasca te je VZO Lekenik došla u poziciju da im nedostaje ispitanih vatrogasaca, odnosno vatraogasaca sa školom, istaknuo je predsjednik VZO Lekenik Stjepan Kušan:

“Izuzetno smo zadovoljni odazivom. Od 34 prijavljena, 31 polaže ispit, što je izuzetno dobro. Time ćemo dobiti 31 operativnog vatrogasca na području općine Lekenik. To je jedan dio koji moramo vratiti Općini Lekenik, budući je to jedna od Općina koja najviše ulaže u vatrogastvo ne samo na području županije, već i na području Hrvatske. Imamo 6 dvd-a, a Općina Lekenik će uložiti u vatrogastvo ove godine oko milijun i pol kuna. Pokazuje se velika briga za vatrogastvo. Nastavit ćemo i dalje s ovim tečajevima. Iduće godine planiramo nastaviti tečaj za ispitanog vatrogasca I. klase i za vatrogasce koji će raditi s aparatima za disanje kako bismo pojačali vatrozaštitu na području općine Lekenik.”

Kušan je zahvalio načelniku Općine Lekenik Ivici Peroviću i svim općinskim vijećnicima koji podržavaju rad Vatrogasne zajednice Općine Lekenik i osiguravaju sredstva, a na vatrogascima je da ta sredstva iskoriste na najbolji način i uvijek budu spremni kada treba spasiti nečiju imovinu ili nečiji život, zaključio je Kušan.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić pojasnio je cilj tečaja:

“To je osnovni tečaj koji mi održavamo za vatrogasce. S tim tečajem vatrogasac može postati operativni član u svom društvu. Da bi postao operativni član treba imati i liječničko uvjerenje da je fizički i duševno sposoban. Pojačat ćemo operativnost s 31 vatrogascem. Zadovoljni smo i sretan sam što je to odrađeno ovdje i bila su zastupljena sva vatrogasna društva s područja općine Lekenik.”

Nakon polaganja kandidati su priredili malu zakusku kako bi proslavili uspješno položen ispit, jer ne postaje se ispitani vatrogasac svaki dan. Spomenimo i da je voditelj tečaja bio Ivica Šolaja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime