Lenart: U proračunu nije napravljeno ništa da bi se popravilo stanje u poljoprivredi

30 godina do sada nam je za problem u proračunu bio kriv rat, a idućih 30 godina će nam izgleda biti kriva koronakriza, rekao je Lenart

84

U Hrvatskom saboru se danas raspravljalo o podacima iz polugodišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna. Govoreći o stanju državnih financija u prvih pola godine, zastupnik HSS-a Željko Lenart je rekao kako sve naše proračune obilježavaju nekakve krize.

“30 godina do sada nam je za problem u proračunu bio kriv rat, a idućih 30 godina će nam izgleda biti kriva koronakriza”, rekao je Lenart.

Upozorio je kako u proračunu nije napravljeno ništa da bi se popravilo stanje u poljoprivredi.

“Nije riješeno pitanje državnog poljoprivrednog zemljišta, pitanje nepoštene trgovačke prakse poljoprivrednim proizvodima, netransparentna dodjela sredstava EU, negativna trgovinska bilanca u poljoprivredi”, rekao je zastupnik HSS-a te dodao kako je propalo voćarstvo, povrtlarstvo, svinjogojstvo, mljekarstvo i da jedino uspijeva ratarstvo samo zato što naši ratari prodaju svoje proizvode Talijanima po korektnim cijenama.

“Šume se također uništavaju prekomjernom sječom”, upozorio je Lenart te rekao kako od hrvatskog drva najbolje profitiraju stranci, umjesto da taj novac ide u naš proračun za saniranje posljedica krize. Lenart je rekao kako se ne rješavaju zastare poreznih dugova državi, problemi ovršenih i blokiranih ni problemi umirovljenika koji jedva preživljavaju.

“Toliko je problema, a kod nas se samo spominju korona i stožer. Kada su popustile mjere stožera, vidjeli smo da je privreda živnula, a da se ništa strašno nije dogodilo. Koronavirus je, izgleda, jedino napao hrvatske financije”, zaključio je saborski zastupnika HSS-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here