Trg sv. Josipa i Trg hrvatskih branitelja u Lipovljanima dobiva novi izgled. U tijeku su radovi na rekonstrukciji, a u njihov napredak uvjerio se i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić za svog posjeta Općini Lipovljani.

Projekt rekonstrukcije Trga sv. Josipa i Trga hrvatskih branitelja u Lipovljanima pripreman je gotovo tri godine, a u samoj pripremi postupno su rješavani imovinsko pravni odnosi, geodetsko-katastarska izmjera s elaboratima, urbanističko-arhitektonsko-prometna rješenja praćena izradom tehničke dokumentacije s troškovnicima te prekategorizacija cesta, nakon čega je izdana i građevinska dozvola za ovaj projekt. Time su stvoreni uvjeti za apliciranje i kandidiranje projekta na natječaje. U pripremu ovoga projekta i tehničke dokumentacije uloženo je oko 100 tisuća kuna, a kompletne troškove financirala je Općina Lipovljani, rekao je načelnik Općine Nikola Horvat prilikom obilaska gradilišta sa županom Ivom Žinićem.

VEZANE VIJESTI
“Zajedno u različitosti” – treća mobilnost učenika – Poljska

 

„Ovdje se radi o kompletnoj rekonstrukciji Trga sv. Josipa, odnosno prvoj fazi projekta koji je vrijedan četiri milijuna i 100 tisuća kuna. Ova prva faza iznosi 725 tisuća, a s 500 tisuća ju sufinanciraju Ministarstvo regionalnog razvoja. Prije tri tjedna počeli smo s ovim radovima, sad nas još očekuje nasipavanje tampona i postavljanje rubnjaka te završno asfaltiranje tako da ćemo do zime svakako ovaj projekt završit. U narednim godinama slijedi nam prijavljivanje na fondove i traženje izvora financiranja za nastavak projekta. Nastojat ćemo u što kraćem roku izraditi čitav projekt e koji počinje od Vatrogasnog spremišta DVD-a Lipovljani pa sve do raskrižja Kolodvorske ulice i Ulice braće Radić gdje će ovaj projekt završit s jednim kružnim tokom“, pojasnio je Horvat.

VEZANE VIJESTI
Održano 12. državno natjecanje šumarskih radnika sjekača

U Općini su uvjereni kako je, nakon brojnih realiziranih projekata u proteklih nekoliko godina, ovo još jedan u nizu značajnih kapitalnih projekata, čija se realizacija postavlja kao jedan od prioriteta u rješavanju mnogih komunalnih problema, a koji će nakon dovršetka promijeniti vizuru Lipovljana.

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here