Ljubav djeci prije svega!

Počeo Dječji tjedan u Petrinji

1112

Povodom Međunarodnog dana djeteta i početka Dječjeg tjedna u Petrinji mališani Dječjeg vrtića Petrinjčica su 5. listopada u objektu Slap izložiti svoje poruke odraslima.

Poručili su im zašto vole Petrinju, što znaju o prijateljstvu, na što sve imaju pravo, a za što odgovornost.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica Nataša Vidović  podsjetila je da svake godine Društvo Naša djeca poziva sve ustanove koje se bave djece da se pridruže obilježavanju Tjedna djeteta te kako se vrtić redovito odaziva i organizira različite aktivnosti s djecom i za djecu.

„Ove godine se Dječji tjedan obilježava pod moto Ljubav djeci prije svega. Današnja aktivnost započela je izložbom poruka upućenih odraslima, kako to djeca vide svoje prijatelje u vrtiću i izvan vrtića, kako vide svoju lokalnu zajednicu, što vole u njoj, a isto tako upućuju odraslima poruku da znaju svoja prava. Na taj ih način želimo osposobiti da danas – sutra budu odrasli ljudi, aktivni članovi naše šire zajednice“.

Što su to djeca poručila odraslima došao se uvjeriti i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović kojeg su mališani s tetama pozdravili pjesmom.

„Grad Petrinja vodi brigu o potrebama i o standardima naše djece. Tu smo napravili jedan iskorak. Prijašnjih godina su uvijek djeca dolazila u gradsku upravu i uvijek su dolazili s određenim porukama, sada to nije moguće zbog epidemioloških mjera. Poruke djece su uvijek bile jasne, uvijek je nešto nedostajalo. Oni su nam to davali do znanja i pozivali mene i moje suradnike da učinimo nešto za njih. Kad čitam sve ovo, vidim da su to prije svega iskrene poruke koje imaju namjeru iskomunicirati sve potrebe o kojima bi društvo i zajednica trebali voditi brigu. Tu smo danas kako bi pročitali te poruke i dobili informacije kako napraviti još više da bismo došli do još boljeg standarda“.

Gradonačelnik je podsjetio kako je Petrinja grad prijatelj djece i s time se ponosi no poručio je kako svi moraju zajednički radom dati još i više da djeca u Petrinji imaju još bolje i kvalitetnije uvjete za odrastanje.

Dodajmo kako Dječji tjedan u Petrinji organiziraju Društvo Naša djeca Petrinja i Grad Petrinja.

PROGRAM: 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime