Mali glinski košarkaši pobjedom otvorili turnir u Samoboru

Mala Glina na trenutak postala veća i od Zagreba

247

U subotu, 8. svibnja je na terenu SC Stars u Samoboru startao prvi turnir Otvorenog prvenstva Zagreba za dječake do 12 godina. I bila bi to možda samo usputna ili prolazna vijest da na njemu svoje mjesto nije pronašla i ekipa Košarkaškog kluba Glina, kluba koji se natječe u prvoj A ligi za uzraste do 12 godine.

Mali grad, a mali klub svoje mjesto pronašao je u skupini s velikanima Hrvatske košarke, Ciboninim Vučićima, Cedevitom i Novim Zagrebom, a upravo ove prve zagrebačke Vučiće, glinski hakleri pobijedili su te zasjeli na prvo mjesto ove jake skupine.

Okupljeni zaljubljenici u košarku i mnogobrojni roditelji pitali su se otkud snaga, otkud volja glinskim košarkašima za igru nakon svega što su proživjeli u ovom potresnom razdoblju, a oni su im na terenu dali odgovor koji glasi glinski duh i zajedništvo. Najveća nagrada glinskim mališanima nije bila pobjeda već glasno bodrenje svih okupljenih, iz grla razdraganog mnoštva Samoborom se orilo Glina, naprijed Glina i tako je mala Glina barem na trenutak postala veća i od Zagreba, a glinski košarkaši primjer sportskog duha, ogledalo svog grada u pozitivnom smislu.

Od sredine tisuću devetstote i ponovnog okupljanja 1996. godine nakon kratkog prekida, glinska košarkaška traje i danas, a po viđenom, trajat će i dalje na ponos svog grada i njegovih stanovnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime