Mamić: Uefina kazna je veliki udarac za hrvatski nogomet i državu

493

Prvi čovjek Dinama i član Izvršnog odbora HNS-a Zdravko Mamić izjavio je u četvrtak da je Uefina kazna, odnosno igranje pred praznim tribinama kvalifikacijske utakmica Hrvatska – Italija, veliki udarac za hrvatski nogomet i državu.

“Šuker je sada član Uefine vlade, ići će u Nyon, pokušat ćemo da se uvaži naša žalba, da ipak protiv Italije igramo pred punim stadionom. No, sumnjam u pozitivan ishod. Za Uefu je skandiranje ‘Mamiću cigane’ rasizam, a u Hrvatskoj je sudska praksa da zbog toga nitko neće biti kažnjen. Što se tiče skandiranja ‘Za dom spremni’ ili ‘U boj, u boj’ u hrvatskim zakonima to nije spomenuto kao fašizam, a Uefa to sankcionira kao rasizam, veličanje fašizma. Vijeće Europe je o stanju u hrvatskom nogometu izvještavalo bivše i sadašnje predsjednike i premijere, a Hrvatska nije od njihovih preporuka implementirala ništa. Hrvatska vlast ne čini ništa da se stvori pravni okvir za sankcioniranje i da imamo sigurnost na stadionima, da tamo uživamo”, kazao je Mamić nakon sastanka vodstva Hrvatskog nogometnog saveza u Plitvicama.

“Premijer Milanović u Rujevici, na početku gradnje kampa vrijednog milijune eura, kaže da njega hrvatska liga ne zanima, da on gleda strane lige, a mi radimo čuda. Kad bih ja bio premijer, ja bih se ubio da to kažem”, izjavio je Mamić.

On je napomenuo da je greška što je u Splitu odigrano samo jedanaest utakmica reprezentacije. “Predložio sam da utakmici protiv Bugarske prethode dani otvorenih treninga, da djeca i obitelji komuniciraju sa svojim idolima”, napomenuo je Mamić.

Što se tiče reprezentativnog kampa, koji se je trebao graditi na zagrebačkim Sveticama, Mamić smatra da od toga neće biti ništa, jer HNS ne može utjecati na promjene u vodstvu grada Zagreba, te da više ne znaju s kim bi razgovarali.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime