MARIJA GORICA Održana 12. Štruklijada, štrudlijada i kestenijada

Manifestaciju je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković

181
Foto: Dražen Kopač

Udruge „Marijagorička zipka“ i „Trsje“ te Turistička zajednica Savsko sutlanska dolina i brigi organizirali su u Mariji Gorici 12. Štruklijadu, štrudlijadu i kestenijadu.

Foto: Dražen Kopač

„Ponosna sam i presretna! Imamo 43 izlagača, ne samo iz Marije Gorice. Pokrenuli smo ovu manifestaciju kako bi mladim generacijama prenijeli našu tradiciju i poručili koliko je važno proizvoditi domaću hranu“, rekla je Marica Jančić, načelnica Marije Gorice.

Foto: Dražen Kopač

Manifestaciju je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a prisutan je bio i Davor Ivo Stier, izaslanik predsjednika Sabora RH.

Foto: Dražen Kopač

„Dolazila sam ovdje i kao državna tajnica i manifestacija mi je ostala u sjajnom sjećanju. I ovom prigodom želim istaknuti napredak u Zagrebačkoj županiji u poljoprivredi, posebno u sektoru stočarstva i udruživanju poljoprivrednih proizvođača“, rekla je ministrica.

Foto: Dražen Kopač

U ime Zagrebačke županije prisutna na otvorenju manifestacije bila je Ivana Alilović, direktorica županijske Turističke zajednice.

„Ovo je manifestacija sa srcem! Njome pokazujemo tradiciju i vrijednosti našega kraja i kako su naše mame štrukle pekle i vodile brigu o bližnjima“, rekla je Alilović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime