Martinska Ves proslavila svoj Dan i blagdan sv. Martina biskupa

U prostoru Vatrogasnog doma održana je svečana sjednica Općinskog vijeća

146

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan općine Martinska Ves i blagdan sv. Martina biskupa.

Načelnik Općine Stjepan Ivoš tom prilike čestitao je svim žiteljima Martinske Vesi Dan općine i blagdan sv. Martina biskupa te se osvrnuo na brojne projekte koji se provode ili su provedeni na području općine:

“Radili smo ove godine i nerazvrstane ceste, parkirališta na grobljima, proširili smo groblje u Strelečkom, gdje smo također napravili i parkiralište. Na današnji dan prije 20 godina otvoren je most Martinska Ves. Mislim da je to bila najveća i najznačajnija investicija na području općine koja je povezala općinu u jednu cjelinu. Moram spomenuti ŽUC SMŽ koji je krenuo s obnovom tog mosta.”

Svečanoj sjednici nazočio je i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak:

“Sisačko-moslavačka županija ostvaruje izvrsnu suradnju s Općinom Martinska Ves, osobito na sanaciji i modernizaciji prometne infrastrukture. Ove godine smo sanirali i modernizirali cestu u Strelečkom, također i na potezu Setuš-Mahovo cestu u Desnom Dubrovčaku. Također surađujemo i po pitanju unapređenja kvalitete obrazovanja. Županija je ove godine uredila kuhinju i sanitarne čvorove u Osnovnoj školi Braće Radić s ciljem da naša djeca imaju što kvalitetnije obrazovanje. Osiguravamo besplatan topli obrok za 25 učenika, kao i prijevoz na području općine.

Naravno da ćemo takvu suradnju nastaviti u budućnosti na drugim projektima. Vjerujemo i da će budući investitori koji će investirati na području općine Martinska Ves, osobito na području Poduzetničke zone u Mahovu, koristiti beskamatne županijske kredite.”

Na sjednici su podijeljene i prigodne nagrade: Nagradu za životno djelo dobio je predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke župnije i predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Martinska Ves Mijo Brlečić, dok su javna priznanja dobili Udruga hrvatskih veterana Domovinskog rata Općine Martinska Ves i Tamburaški orkestar Janko Stjepušin.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime