MATE RIMAC Od garaže do preuzimanja Bugattija

Nova tvrtka zvat će se Bugatti Rimac

505

Rimac Automobili najavljuju još jednu važnu prekretnicu u svojoj povijesti, kombinirajući snage s kultnom automobilskom markom Bugatti Automobiles, kako bi stvorio novu automobilsku i tehnološku snagu.

U samo 10 godina Rimac Automobili napredovali su iz garaže do najave nove tvrtke s jednom od najpoznatijih svjetskih marki automobila koja će stvoriti Bugatti Rimac d.o.o..

U industriji koja se razvija sve većom brzinom, fleksibilnost, inovacije i održivost ostaju u samoj srži Rimčevog poslovanja. Brend sa sjedištem u Hrvatskoj dokazao je da ne može samo ići u korak, već biti i glavni pokretač, postavljajući performanse i tehnološka mjerila drugima. Objedinjavanje Rimčeve tehničke stručnosti s Bugattijevim 110-godišnjim nasljeđem dizajna i inženjerskih sposobnosti predstavlja spoj vodećih automobilskih umova.

Foto: Rimac automobili

Kao dio dogovora, novoosnovana Rimac grupa bit će glavni dioničar s 55% udjela. Mate Rimac zadržat će svoj izvorni udio u grupi Rimac s 37%, Porsche s 24%, Hyundai Motor Group s 12% i ostali investitori s 27%. Razvoj, proizvodnja i opskrba baterijskim sustavima, pogonima i ostalim EV komponentama po kojima je Rimac poznat i imaju povjerenje mnogih proizvođača automobila bit će odvojeni u novi entitet – Rimac Technology, koji će biti u stopostotnom vlasništvu Rimac Grupe. Rimac Technology ostat će neovisna tvrtka koja surađuje s mnogim svjetskim proizvođačima automobila.

Foto: Rimac automobili

Mate Rimac vodit će novu tvrtku. Kao izvršni direktor Rimac Grupe, vodit će Bugatti Rimac i novi odjel Rimac Technology. Bugatti i Rimac nastavit će kao zasebne robne marke, zadržavajući postojeće proizvodne pogone i kanale distribucije. Bugatti Rimac predstavlja tvrtku koja će razvijati budućnost i Bugattija i Rimac vozila, udružujući resurse i stručnost u istraživanju i razvoju, proizvodnji i drugim područjima.

Rimac Group nastavit će s inovacijama, stvarajući vlastite hiper automobile, kao i razvijajući sustave i tehnologije za mnoge svjetske OEM-ove. Takva inovativna tehnologija može se primijeniti i na budućim modelima Bugatti i Rimac.

Obje marke i dalje će raditi neovisno, s tim da će Rimac Automobili zadržati svoje sadašnje prostorije na periferiji Zagreba, a proizvodnja Bugattija nastavlja se u Molsheimu u Francuskoj.

Foto: Rimac automobili

S vremenom će se globalno sjedište Bugatti Rimaca nalaziti u nedavno najavljenom kampusu Rimac, koji će služiti i kao dom Rimac Technology. Kampus od 200 milijuna eura, površine 100.000 m2, koji bi trebao biti otvoren 2023. godine, bit će osnova za sva istraživanja i razvoj budućih hiper automobila Rimac i Bugatti. S jezgrom visokotehnoloških inovacija, najsuvremenije mjesto primit će 2.500 istomišljenika vođenih znatiželjom i željom da se stvari stave do krajnjih granica.

Komentirajući najavu, Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila rekao je: „Ovo je uistinu uzbudljiv trenutak u kratkoj, ali brzo rastućoj povijesti Rimac Automobila. Toliko smo toga prošli u tako kratkom vremenu, ali ovaj novi pothvat podiže stvari na potpuno novu razinu. Rimac i Bugatti savršeno se podudaraju u smislu onoga što donosimo na stol. Kao mlada, agilna i brza automobilska i tehnološka tvrtka uspostavili smo se kao pionir u industriji električnih tehnologija. S Neverom smo također dokazali da možemo razvijati i proizvoditi izvanredne hiperautomobile, koji nisu samo brzi, već i uzbudljivi i visokokvalitetni. Bugatti, s više od stoljeća iskustva u inženjerskoj izvrsnosti, također posjeduje jedno od najistaknutijih naslijeđa bilo koje automobilske tvrtke u povijesti. Upravo smo lansirali svoj najnoviji hiper automobil – Nevera – na opće svjetsko priznanje. Stoga vam ne mogu početi govoriti koliko sam uzbuđen potencijalom ove dvije nevjerojatne marke kombinirajući znanje, tehnologije i vrijednosti kako bih stvorio neke uistinu posebne projekte u budućnosti. ”

Oliver Blume, predsjednik izvršnog odbora tvrtke Porsche AG: „Kombiniramo snažnu Bugattijevu stručnost u poslovanju s hiper automobilima s ogromnom inovativnom snagom Rimaca na polju koje vrlo obećava elektromobilnost. Bugatti zajedničkom pothvatu doprinosi tradicijom bogata marka, ikonski proizvodi, baza vjernih kupaca i globalna mreža zastupnika. Osim tehnologije, Rimac doprinosi i novim razvojnim i organizacijskim pristupima. ”

Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i član Izvršnog odbora za financije i informatiku u Porsche AG: “Prve dionice Rimca kupili smo još prije tri godine i od tada smo ih sukcesivno povećavali. To nam je omogućilo da u ranoj fazi izgradimo blizak odnos s Mateom i njegovim visoko inovativnim timom “, kaže Meschke. „Sada imamo koristi od ovoga. Rimac nam pomaže svojim znanjem kako uspješno voditi emocionalnu i važnu marku Grupe u budućnost. Ponosan sam i sretan što smo ovo zajedničko ulaganje doveli do cilja usprkos brojnim izazovima. Danas je dobar dan za Bugatti, Porsche i cijelu Volkswagen grupu. “

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime