MEDVED Četiri snažna projekta obilježit će mandat koji je pred HDZ-om

Osvrnuo se i na posljedice epidemije

256

Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved je na 32. obljetnicu osnutka stranke istaknuo da su četiri snažna projekta koja će obilježiti mandat koji je pred vladajućom strankom – završetak Pelješkog mosta, ulazak u Eurozonu, Schengenski sporazum i odluka o nabavi borbenih zrakoplova.

Hrvatska demokratska zajednica u srijedu slavi 32. obljetnicu osnutka i tim je povodom vodstvo stranke položilo vijence na grob utemeljitelja stranke i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, održali dodjelu uvjerenja polaznicima 13. generacije Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta te sjednicu Središnjeg odbora stranke.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo je da su i rezimirali aktivnosti koje su iza njih, poput neizostavnog osvrta na posljedice epidemije koronavirusa, zdravstvene i gospodarske mjere te učinjene napore u sanaciji posljedica od potresa koji su pogodili Zagreb i Banovinu.

Cijepljenje jedini učinkoviti odgovor protiv covida

Istaknuo je važnost procjepljivanja protiv covida-19. “Jako je važno nastaviti s cijepljenjem kako bi se pripremili za mogući novi soj koji bi, prema procjenama, mogao doći na jesen. Dokazano je da je cijepljenje jedini učinkoviti odgovor”, kazao je Medved.

Na sjednici Središnjeg odbora HDZ-a razmatrale su se aktualne teme poput predstojećeg rebalansa proračuna za koji očekuje da će u petak biti donesen.

Četiri snažna projekta koja će obilježiti mandat

“Ne zaboravimo da je HDZ od 1989. godine nositelj svih bitnih područja djelovanja, od osamostaljenja, obrane, oslobađanja, pripreme za pristupanje u EU i NATO. A pred nama su četiri snažna projekta koja će zasigurno obilježiti mandat koji je pred nama. Završetak Pelješkog mosta, ulazak u Eurozonu, Schengenski sporazum, i ono na što smo neizmjerno ponosni, a to je naša odluka o nabavi 12 borbenih zrakoplova Rafala sa ciljem i daljnjeg jačanja Hrvatske vojske”, istaknuo je Medved.

Na upit novinara da komentira najnoviju izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je poručio premijeru Andreju Plenkoviću da na njega šalje “lavove, a ne pudlice s protezom”, ministar Medved kratko je odgovorio da je njegova izjava bila “neprimjerena”.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime