Medved: Građani neće biti prepušteni na milost i nemilost rastu cijena

263

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved kazao je danas kako vjeruje da će Vlada na sjednici početkom tjedna donijeti mjere u smjeru zaustavljanja rasta cijena energenata, te poručio kako građani u tome neće biti prepušteni sebi.

“Vjerujem da će ove mjere koje ćemo donijeti na sjednici vlade koja će, kao što je predsjednik Vlade rekao, biti odmah početkom tjedna, ponovno biti u smjeru zaustavljanja rasta, odnosno, pomoći našem stanovništvu, kao što smo to činili i svo ovo vrijeme koje je iza nas”, rekao je Medved.

Napomenuo je kako premijer Andrej Plenković zajedno s ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem i ministrom financija Zdravkom Marićem međuresorno radi na osmišljavanju konkretnih mjera, među kojima je bilo govora o trošarini, ali i o mogućnosti smanjenja marži.

“Svjedoci smo rasta cijene energenata. Hrvatska se sve do sada zaista uspješno nosila s time konzumirajući sve raspoložive mjere koje smo imali”, kazao je Medved i Karlovcu na susretu braniteljica Domovinskog rata.

“Naš narod zasigurno neće biti prepušten na milost i nemilost divljanju rasta cijena energenata. Kao što smo to činili dosad, tako ćemo i ubuduće”, dodao je.

Na novinarsko pitanje kasni li se s mjerama te kakav je njegov stav o plutajućim trošarinama koje spominje oporba, ministar je kazao kako oporba “bez odgovornosti predlaže i konstantno kritizira, što je razumljivo” no “Vlada ima odgovornost i Vlada je dosad pravovremeno i s odgovarajućim mjerama reagirala u tom smjeru, i tako će to biti i sada”.

Pozvao je na strpljenje do početka tjedna, kada će biti donijete konkretne mjere te izrazio uvjerenje da “građani itekako znaju koliki napor Vlada čini da bi oni lakše podnijeli teret ovih cijena, a mi ćemo osmišljavati i iznalaziti dostupne mjere kako bi im pomogli”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime