Milanović primio novo vodstvo Udruge veterana 4. gardijske brigade

Brigada je osnovana 28. travnja 1991. godine

109
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u Uredu predsjednika Republike s novim vodstvom Udruge veterana 4. gardijske brigade. U izaslanstvu Udruge veterana 4. gardijske brigade bili su predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade Borislav Lapenda, dopredsjednik Mirko Ivančić, tajnik Boris Mandac, članovi Upravnog odbora Udruge Ivan Paleško i Zoran Čosić te predsjednica Nadzornog odbora Vesna Boban.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Udruga veterana 4. gardijske brigade predstavila je predsjedniku Milanoviću program obilježavanja 31. obljetnice osnutka te brigade planiran za kraj travnja te ga je pozvala na središnju svečanost 28. travnja. Brigada je osnovana 28. travnja 1991. godine, a Udruga redovito obilježava taj dan kako se ne bi zaboravila važnost i uloga pripadnika 4. gardijske brigade u Domovinskom ratu. Prvi borbeni zadatak imala je u akciji oslobađanja Kruševa u srpnju 1991. i nakon toga sudjelovala u svim velikim obrambenim i oslobodilačkim akcijama. Tijekom Domovinskog rata poginulo je 195 pripadnika 4. gardijske brigade, četiri se i dalje vode kao nastali, a ranjeno ih je gotovo 1600.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bio posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime