VIDEO – MILANOVIĆ U GLINI Ovdje je mrtvo, a želimo da bude živo!

Održan okrugli stol na temu dugoročnog razvoja Banovine

540

U Hrvatskom domu u Glini održan je okrugli stol u organizaciji Ureda predsjednika Republike Hrvatske. Na okruglom stolu na kojem je sudjelovao i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, bio je prezentiran dokument “Dugoročna razvojna vizija Banije”, koji je izradila Radna grupa predsjednika Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković pozdravio je ovaj sastanak:

“Pozdravljam prijedloge razvoja Gline i Banovine sa svake instance. Problema je puno, problemi su slojeviti i to iziskuje da se uključe sve razine vlasti. U tom smislu, dajemo podršku i prihvaćamo pomoć iz svih sfera. Na taj način želimo pokrenuti grad i naš kraj”

Zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić izrazio je zadovoljstvo što je jedan ovakav skup održan na području županije:

“Skup je protekao jako dobro jer smo čuli niz problema koji muče naše građane i gdje smo pokušali u suradnji s različitim sektorima pronaći jednostavna rješenja u kontekstu što brže obnove našeg područja.”

U izjavi za novinare nakon predstavljanja dokumenta, predsjednik Milanović zahvalio je svima koji su sudjelovali u pripremi dokumenta kao i svima koji su sudjelovali u raspravi: „Tu su neki od najvećih poduzetnika, privrednika i gospodarstvenika s ovog područja, ljudi koji se bave malim poslovima, OPG-ovima, akademska zajednica, predstavnici lokalne i županijske uprave“.

Nije moguće da Banovina postane Štajerska ili Koruška, ali je moguće da krene putem kojim je krenuo dio Like:”Gdje se, bez obzira na manjak stanovništva i na manjak radnika, neke stvari događaju. Ovdje je mrtvo, a želimo da bude živo. Nije mi problem sjediti i cijeli dan slušati ljude koji se bore i uzgajaju borovnice ili ljude koji zapošljavaju po dvjesto ili četiristo ljudi, a takvi su danas i jedni i drugi bili ovdje.”

„Ovaj dokument nije izvršan, to je jedna vrsta javne poruke. To je ono što ja mogu i na čemu ću raditi, ne s velikim i pretencioznim planovima da promijenim cijelu Hrvatsku, nego upravo ovakve stvari“, poručio je hrvatski predsjednik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime