Milanović u Petrinji, Škoro u Velikoj Gorici

Potencijalni predsjednički kandidati obišli građane u središnjoj Hrvatskoj

905

Potencijalni predsjednički kandidati Zoran Milanović i Miroslav Škoro obišli su manifestacije u središnjoj Hrvatskoj.

Zoran Milanović je prije Hrvatske Kostajnice navratio na kestenijadu u Petrinji, gdje je komentirao aktualnosti: “Danas sam pročitao mal predsjednika Sindikata znanosti koji objašnjava svom članstvu i podružnicama da se u izbornoj godine pred parlamentarne izbore ne može štrajkati i da sad trebaju tražiti svoja prava. Rekao sam 2015. godine dva tjedna prije izbora da ne možemo razgovarati o povećanju plaća s prijetnjom štrajka, da je to komično. Pokazao sam nekakvo poštovanje, ali sam izrekao jasan stav i tako ću se ponašati kao predsjednik, ali srećom neću odlučivati o novcu. Ja sam danas stariji pet ili deset godina nego što sam bio nekad i pametniji i blesaviji možda u nekim stvarima, jer se i dalje pokušavam nadmetati argumentima i nekakvim znanjem i iskustvom. HDZ nam je ostavio… ustvari nemam riječ koja bi bila pristojna što nam je ostavio 2011. godine i ovisilo je hoćemo li uopće isplatiti plaće i mirovine. Netko je opsjednut time da Hrvatska uđe u € već u ponedjeljak. Ući će, polako. To je jedna jako velika tema o kojoj uopće ne razgovaramo nego imamo debate u kojima je jedna strana do ludila za €, a druga ga obožava. To je debata u Hrvatskoj.”

Miroslav Škoro dio nedjelje proveo je u Velikoj Gorici, gdje voli doći i dođe često: “Gdje god je ovakvo nekakvo događanje naroda, bez obzira na kandidaturu ili nekandidaturu, potencijalnu, mene nije rijetko naći na takvim mjestima, a pogotovo ovdje u Velikoj Gorici, gdje dolazim ionako često. Naravno da je to i dio kampanje u kojoj pokušavamo što više biti u kontaktu s ljudima. To su neki moji prijatelji vrlo zločesto prokomentirali moju želju da se promjeni naš Ustav da bi se na neki način u sinergiji razigranosti, ali i uzajamnoj kontroli i poticanju između zakonodavne, sudske i izvršne vlasti da nemamo ovo što sada imamo da jedan čovjek odlučuje o svemu. Odmah su oni na to rekli da sam diktator, što naravno nije točno.”

Škoro je prokomentirao i manifestaciju Gastro Turopolja, koju je obišao: “Znam da se ovdje super jede! Puno sam puta tu bio, imam puno prijatelja, kumova, poslovnih partnera… Tako da ako netko želi jesti i piti, sigurno je ovo dobra destinacija.”

Do predsjedničkih izbora potencijalni predsjednički kandidati imaju više od dva mjeseca vremena da se na što bolji način predstave hrvatskim glasačima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime