Ministar Banožić posjetio Hrvatski boksački savez

Ove godine povećan broj vrhunskih sportaša ugovornih pričuvnika

95
Foto: MORH/ F. Klen

Ministar obrane Mario Banožić u četvrtak, 5. svibnja posjetio je Hrvatski boksački savez, gdje se susreo s dopredsjednikom Hrvatskog boksačkog saveza umirovljenim generalom Mladenom Mikolčevićem, boksačicama, boksačima i trenerima.

Susretu su nazočili i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general-pukovnik Siniša Jurković, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora za sport na lokalnoj razini Hrvoje Balen i glavni tajnik HBS-a Marko Marović.

Foto: MORH/ F. Klen

Ministar Banožić čestitao im je na sportskim uspjesima, na naporima i energiji koju ulažu kako bi kroz boks promicali sportski i natjecateljski duh.

“Cijenim trud i napor koji ulažete u razvoj hrvatskoga sporta i u osobni razvoj. Vaš rad i rezultati poticaj su vojnikinjama i vojnicima. Zadovoljstvo mi je što kroz suradnju Ministarstva obrane s Hrvatskim olimpijskim odborom, kroz program ugovornih pričuvnika podupiremo naše vrhunske sportaše u ostvarivanju njihovih postignuća. Ove smo godine povećali broj vrhunskih sportaša ugovornih pričuvnika, jer želimo da su kroz boks, ali i ostale sportove dio Hrvatske vojske. Nastavite pridonositi zlatnoj knjizi hrvatskih sportskih uspjeha, zbog kojih smo i te kako prepoznatljivi u svijetu”, poručio je ministar Banožić.

Foto: MORH/ F. Klen

Izrazivši nadu za daljnjom budućom suradnjom dopredsjednik Hrvatskog boksačkog saveza umirovljeni general Mladen Mikolčević rekao je: “Zahvalni smo Ministarstvu obrane i Vladi Republike Hrvatske na podršci. Našim sportašima podrška puno znači. Boks je sport iza kojeg stoji mukotrpan rad, znoj i suze trenera, boksačica i boksača. Ponosni smo na svaki uspjeh koji naši sportaši postižu, a posebice kada s Europskog prvenstva donesu tri odličja”.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general-pukovnik Siniša Jurković kazao je kako su boksači plemeniti ljudi, a sudeći po motivaciji daljnji uspjesi su im zajamčeni.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime