Zelena lista i Udruga poljoprivrednika na današnjoj su konferenciji za novinare ispred Agrokora zatražile da se ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić aktivno uključi u upravljanje Agrokorom i zaustavi uvoz, koji posljednjih mjeseci najviše generira Agrokor, odnosno Konzum. Odgovor ministra Tolušića je stigao iz Dvora gdje je danas boravio na predstavljanju projekta razminiranja.

Teme konferencije su bile kašnjenje isplate dugova malim dobavljačima Agrokora te povećanje uvoza poljoprivrednih proizvoda. Naime kako tvrde, samo u prva tri mjeseca ove godine uvezli smo ih za 20 milijuna eura više nego prošle godine – ukupno u vrijednosti od 600 milijuna eura. Poručili su stoga da “mali ministar”, aludirajući na povjerenika Antu Ramljaka, za kojeg kažu kako upravlja najvećim resorom u državi, podnese izvješće o uvozu, a zatražili su i da se u upravljanje Agrokorom uključi ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Na situaciju se tijekom svog boravka u Dvoru osvrnuo prozvani ministar poljoprivrede…

TON

Dodajmo kako su iz Agrokora ubrzo demantirali da su glavni generator izvoza poručivši da kupuju od domaćih proizvođača. Najavili su i kako će sutra biti održano vjerovničko vijeće u kojem će biti dogovoreni rokovi isplata za dobavljače te kako nisu probijeni rokovi za plaćanje dugova, jer je s izvanrednom upravom, dogovoreno da će oni biti plaćeni do kraja srpnja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime