Mladi inovatori donirali zaštitnu opremu ustanovama u Glini, Topuskom, Gvozdu i Petrinji

733

Tvrtke 3DTech i bit4bytes donirale su više od 100 medicinskih vizira domovima zdravlja u Glini, Topuskom, Gvozdu, Crvenom križu Glina, Stožeru civilne zaštite Grada Gline kao i Domu za starije osobe u Petrinji.

Naime, mladi inovatori iz tvrtki 3DTech i bit4bytes odlučili su dati svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa i krenuli u izradu 3D zaštitne medicinske opreme – zaštitnih vizira za medicinsko osoblje kao i Venturijevih cijevi za respiratore.

Fotografija Marijana Gregurića.
Foto: M. Gregurić

– Samo par dana od početka inicijative počele su pljuštati poruke i pozivi sa svih strana. Uočili smo kako se jako puno mladih firmi, poput nas, bacilo na altruistički poziv pomaganja onima kojima je trenutno najviše potrebno. Želimo naglasiti da ovo ne radimo iz profita već iz ljudskosti i dobre volje te kako bi pomogli aktivirati što više drugih poduzeća ili individualaca koji su u situaciji pružiti pomoć, rekao je Luka Biondić, direktor 3DTech-a za ZICER.

Fotografija Marijana Gregurića.
Foto: M. Gregurić

Inače, mladi inovatori do sada su izradili i donirali više od tisuću komada zaštitne opreme ustanovama diljem Hrvatske.

1 COMMENT

  1. Ugodno sam iznenađen poduzetništvom mladih ljudi u ovom timu. Njihov moglo bi se reći pokret za dobrobit nacije, a to je izrada zaštitne opreme protiv korona virusa, koju nesebično daruju zdravstvenim ustanovama, domovima za starije osobe, te mnogim potrebitima, zavređuje svaku pohvalu i divljenje.
    Ta njihova empatija otvara prozor i daje nadu u bolji svijet. Zato im još jednom iskreno hvala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here