Kako bi joj čestitao na uspjesima koje redovito postiže na brojnim natjecanjima i festivalima na kojima nastupa i gotovo uvijek osvaja prva mjesta, sisačko – moslavački župan Ivo Žinić primio je 20. travnja u Velikom kabinetu sjedišta Županije u Sisku jedanaestogodišnju violinisticu iz Kutine, Ingu Potnar, njenu majku Boženu Kosić i glazbenu mentoricu, profesoricu Oksanu Schneider.

Župan je izrazio zadovoljstvo što je u prilici ugostiti jednu talentiranu, nadarenu violinisticu koja se, osim sviranjem, bavi i pjevanjem.

„Inga je doista jedno otkriće, djevojčica koja od malih nogu se bavi pjevanjem i sviranjem i postiže vrhunske rezultate. Nažalost, u proteklih nekoliko godina nismo se imali priliku susresti na dodjeli nagrada naše Zaklade Iskra koja dodjeljuje nagrade nadarenim učenicima za njihova vrhunska ostvarenja. No, kada smo vidjeli što je to sve Inga u zadnje tri godine osvojila, odlučili smo je pozvati. Na svakom natjecanju od 2016. godine ona je redovito pobjeđivala, dobivala je prve nagrade, ove godine ima samo jedno drugo, sve ostalo su prva mjesta. Inga, prije svega čestitka tebi. Imao sam prilike vidjeti tvoj nastup i prekrasno pjevanje naše hrvatske himne, ali i vrhunsko sviranje violine“, kazao je župan te dodao kako želi dati potporu Ingi i njenoj mentorici da nastave i dalje raditi s istim uspjehom. Izrazio je spremnost da im u tome pomogne i Županija te nadu kako će Inga u budućnosti nastupati i na nekim od županijskih događanja, možda već ove godine na obilježavanju Dana županije.

VEZANE VIJESTI
Opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području SMŽ

Ingina majka Božena Kosić zahvalila se županu što je odvojio vrijeme i primio ih u sjedištu Županije.

„Moram istaknuti da nam je drago da su vam kultura i umjetnost također prioriteti i da kao nadležni prepoznajete trud, rad i marljivost kvalitetnih ljudi, odnosno u našem slučaju kvalitetnog djeteta i kvalitetu njezinih rezultata. Drago mi je da imate dobru volju i dobru organizaciju kako biste omogućili sredstva kako bi naša mlada violinistica Inga mogla i dalje, lakše i bolje razvijati i postizati, ne bolje, nego iste rezultate te kako bi mogla dalje napredovati“, rekla je Kosić.

VEZANE VIJESTI
Bespovratnim novčanim potporama čuvaju tradicijske i umjetničke obrte

Inga se županu prvo predstavila onim što najbolje zna, svojom violinom, odsviravši jednu melodiju, no rekla je i poneku riječ o sebi te kako se odlučila svirati upravo violinu.

„Imam 11 godina i idem u peti razred Osnovne škole Zvonimira Franka u Kutini i u četvrti razred Osnovne glazbene škole Boris Papandopulo u Kutini. Kada sam trebala ići na upis u glazbenu školu, bila mi je najveća želja svirati klavir. Dva dana prije upisa nekako sam se odlučila za violinu. To je iznenada došlo, ne znam ni sama kako, ali sada mi je jako drago da sam počela svirati violinu. Naravno u šestom razredu ću imati obavezan predmet klavir, pa ću onda svirati dva instrumenta“, kazala je Inga.

VEZANE VIJESTI
SMŽ Kapitalne pomoći za nove investicije u proizvodnji i potpore za obrtna sredstva

Da je Inga dragulj koji treba samo malo izbrusiti, ustvrdila je njena mentorica Oksana Schneider koja je rekla kako učenike uvijek potiče da slijede svoje snove.

Župan je Ingi poručio da će joj, ukoliko bude uporna, marljiva i vrijedna, samo nebo biti granica. „Svaki tvoj uspjeh je uspjeh tvog kraja, grada iz kojeg dolaziš, ali i ove županije, a kada nastupaš na međunarodnim natjecanjima, ti predstavljaš Hrvatsku. Imaj to na srcu i ponosi se time“, zaključio je župan .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here