VIDEO Modularni kontejnerski smještaj kao privremeno rješenje stradaloj obitelji Celčić

Kontejner vrijedan 72 tisuće kuna ostat će u vlasništvu Grada za slučaj da opet zatreba nekome u nevolji

629

Samo tjedan dana nakon što im se urušio krov obiteljske kuće, obitelji Celčić iz Gornjih Mokrica, osiguran je modularni kontejnerski smještaj. Josip Celčić je zahvalio Gradu Petrinji, gradonačelniku Darinku Dumboviću, predsjedniku mjesnog odbora Tomislavu Mitru koji je i pokrenuo akciju te svima iz poduzeća Komunalac i Privreda koji su sudjelovali i pomogli da im se što brže osigura smještaj.

„Napokon imao krov nad glavom! Zahvaljujem se svima u svoje ime i ime svog brata, svima koji su sudjelovali i pomogli u ovoj akciji!“, poručio je kratko Celčić.

VEZANE VIJESTI
Dođite i zaplešite na Latino večeri!

Grad Petrinja je odmah nakon nemilog događaja pomogao oko sanacije, a ova obitelj koju čine dva brata, od kojih je jedan hrvatski branitelj, smještena je na privremeni boravak, podsjetio je gradonačelnik Darinko Dumbović. Nada se da će Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, kojemu je Grad već poslao dokumentaciju, osigurati pristojno i normalno stambeno zbrinjavanje ovu obitelj te izrazio uvjerenje kako će kontejner biti privremeno rješenje za obitelj Celčić.

„Platili smo ga 72 tisuće kuna. Nadam se da će on ovdje biti privremeno, odnosno da će Grad i država zajednički ovu obitelj pristojno stambeno zbrinuti. Mislim da oni to zaslužuju. Nažalost, ovakvih slučajeva u Petrinji ima jako puno. Petrinja kroz ovakve poruke pokazuje da ćemo uvijek podržati i dati sve od sebe da spasimo prije svega čovjeka jer nam je on na prvom mjestu. S druge strane , kad vidimo u kakvim uvjetima mnogi hrvatski branitelji žive moramo reći da bi ta skrb trebala biti puno kvalitetnija sa svih razina. Nažalost, isto tako moram reći da države ima svuda samo je nema tamo gdje se stvarala. Politika koja se vodi iz Zagreba prema ovom području nije dobra, ovako centralizirana država ne vidi naše probleme, a mi ovdje ovlasti nemamo“, istaknuo je gradonačelnik Dumbović.

VEZANE VIJESTI
STOŽER Potvrđen slučaj zaraze mladića iz Mošćenice

Dumbović je dodao kako će kontejner ostati u vlasništvu Grada za slučaj da opet zatreba nekome u nevolji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here