Moguć moratorij na nove roditelje odgajatelje

Na razmatranju su nove opcije

320

Svi roditelji odgojitelji koji su već korisnici financijske pomoći (bruto iznos od oko 6800 kuna) koju dodjeljuje Grad Zagreb, nastavit će primati beneficiju, ali nova zagrebačka vlast razmatra načine kako zaustaviti prijavljivanje novih roditelja odgojitelja.

“Kao feministkinja, naravno da podržavam mjere koje pomažu ženama, ali Milan Bandić ovu je donio isključivo u predizborne svrhe, a riječ je o golemim sredstvima koja su narasla s početnih 100 milijuna kuna na 500. Čak je i Bandić na kraju najavio da će reducirati mjeru. Osim toga, na ovaj način vi te majke i očeve definitivno isključujete s tržišta rada jer ako oni provedu sedam godina kod kuće s djecom, tko će ih zaposliti nakon tog vremena? Zato smo odlučili poštovati stečena prava, ali nećemo omogućiti nastavak ove prakse”, rekla je Rada Borić, istaknuta članica nove zagrebačke vlasti.

Da je trošak mjere iznimno narastao pokazuje i izvještaj s primopredaje vlasti koji je nova zagrebačka vlast objavila tek jučer i to na zahtjev Darija Juričana koji je smatrao da bi metropola trebala prednjačiti po transparentnosti.

Kad je čuo da su taj dokument objavili neki drugi gradovi, isto je zatražio i od Grada Zagreba. Kritike na račun transparentnosti u posljednje vrijeme mogu se sve češće čuti kad je riječ o novoj gradskoj vlasti, a neki komentiraju da se više ni na stranicama Grada Zagreba u rubrici Akti gradonačelnika ne objavljuju akti, odnosno nije objavljen niti jedan otkad je gradonačelnik Tomašević preuzeo vlast prije 40-ak dana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime