VIDEO Mošćeničani će uskoro dobiti novo dječje i sportsko igralište

Vrijednost investicije 2,6 milijuna kuna bez PDV-a, a financirana je iz vlastitih sredstava Grada Petrinje

959

U tijeku su radovi u sklopu projekta „Rekonstrukcija dječjeg i sportskog igrališta Mošćenica“ kojim će ovo prigradsko petrinjsko naselje dobiti igralište za mali nogomet, rukomet i košarku te dječje igralište.

Zadovoljstvo novim sadržajima izrazio je 11. svibnja prilikom obilaska radova predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mošćenica  Darko Lipovac koji se zahvalio Gradu na realiziranim projektima i na onima koji su planirani.

„Danas je u fazi asfaltiranje, stavljanje podloge na koju ide gumena podloga koja će podići standard kvalitete igranja, ali i smanjiti mogućnost ozljeđivanja. Uz izgradnju ovog igrališta radi se i na rekonstrukciji dječjeg igrališta za manju djecu sa spravama za igranje. Sve to se radi uz financiranje Grada Petrinje. Mi se u ime Mjesnog odbora jedino možemo zahvaliti ovim vrijednim radnicima koji i u vrijeme pandemije nisu stali s radom, nego su čak štoviše napravili radove i prije nekih rokova“.

Više je o tijeku radova rekao predstavnik izvođača radova Dejan Dobrečević.

„Radimo igralište na kojem će biti košarkaško, rukometno i nogometno igralište. Trenutno je u fazi asfaltiranje. Površina je oko 1700 četvornih metara, ukupno oko 2200, s dječjim igralištem, spravama i tribinama. Ovdje još dolazi završni sloj, odnosno gumena podloga koja će olakšati igranje“.

Vrijednost investicije 2,6 milijuna kuna bez PDV-a, kazala je pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu potraživanja Ivana Kordić.

„To je investicija koja je započela početkom ove godine. Projekt je to koji se financira iz vlastitih sredstava Grada Petrinje, ne nalazi se unutar Intervencijskog plana. To je projekt kojim se definitivno poboljšava kvaliteta života u Mošćenici. Do sada je u Mošćenici jedino mjesto okupljanja djece bilo kod škole. Možemo reći da ovim projektom zapravo proširujemo ponudu za druženja djece na otvorenom, što je u krajnjem slučaju i cilj, da se djeca koliko – toliko „izvuku“ van i da žive zdravim životom. Osim ovog projekta, upravo je završena sva projektna dokumentacija za dječje igralište u Novoj Mošćenici. Nastojat ćemo i za taj projekt pronaći izvore financiranja. Tamo bi trebala biti i Tradicijske kuće Mošćenice“.

Kordić je dodala kako je Mošćenica u Domovinskom ratu bila na prvoj liniji obrane, a danas je veliko gradilište. Zaključila je kako 2500 stanovnika Mošćenice zaslužuje bolji standard kojem će pridonijeti i ovi radovi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime