Metalni most preko rijeke Petrinjčice u ulici Mije Srnaka jučer je presvučen asfaltnim slojem.

Most je dobio novu podlogu koja će ga učiniti sigurnijim, ljepšim i puno tišim za sve vozače i pješake koji ga svakodnevno koriste i njime prolaze.

Nastavlja se asfaltiranje petrinjskih ulica

Gradonačelnik Darinko Dumbović jučer je zajedno sa suradnicima obišao i radove na asfaltiranju petrinjskih ulica u kojima su postavljene vodovodne i kanalizacijske mreže – Gajevu ulicu od Kačićeve do ulaska na Trg dr. Franje Tuđmana i Vinogradsku.


Radi se o 400 metara novog asfalta u Gajevoj te 800 metara u Vinogradskoj.


Tijekom obilaska gradonačelnik je istaknuo;
„Gajeva ulica ide po planu, vrlo brzo će biti gotova na zadovoljstvo svih onih koji putuju HC. Najviše me veseli kad vidim kamione u kojima je asfalt i kad dođe 5-6 kamiona u grad onda znamo da će se nešto asfaltirati. Kako sam obećao, bit ću na svakom gradilištu. Imamo dosta problema u ulici Mila Wood, tu moramo dati veći intenzitet i to svakodnevno na koordinacijama dogovaramo. Voćarska ulica je jako važna, kao što su sve ulice važne, Vinogradska, Rokova, Kolareva, do šetališta, do Petrinjčice i sam most Petrinjčice koji se 100 godina krpao, nastojat ćemo to popraviti i završiti. Molim Županijske ceste koje vode svoje prometnice, apeliram na župana Sisačko-moslavačke županije, na gospodina Šapinu iz ŽUC-a, mog kolegu saborskog zastupnika da povede računa i o radovima na Aglomeraciji; neka se ne izvlače pred građanima Petrinje ako je nešto prokopano.
Jako puno ima ulica koje nisu u Aglomeraciji, a nisu asfaltirane, neka se ne izvlače, a to isto vrijedi i za Hrvatske ceste. Poslali smo dopis gospodinu Škoriću i u Hrvatske vode; pozabavite se svojim cestama koje su u vašoj ingerenciji da se ne ostavljaju velike rupe i nezavršen posao. Ovo je Europski projekt i ne može za sve gradonačelnik biti kriv, a oni ponekad iza sebe ostavljaju nered i svako mora biti gazda na svojoj cesti. Ja ću nastojat kao gradonačelnik da budem gazda na lokalnoj cesti i da razdvojimo tu priču, što su lokalne, što županijske, a što državne ceste!
Tražim strpljivost kod građana, to je izuzetno važno, za onaj dio cesta koje radimo po rovovima. Apeliram da ide nova HEP-ova, telekomunikacijska i ostala kanalizacija. Sad imamo više prekopanih ulica kao što su Kolareva, Rokova, Dujnićeva – imamo puno ulica u kojima i HEP ima svoj udio, međutim bojim se da oni ne odrađuju one rokove koje bi trebali odrađivati, a to nam smeta kod Aglomeracije kako bi mogli u punom profilu napraviti neke stvari. Vrijedi za Kolarevu, Dujnićevu, Voćarsku itd. Te sve lokacije želim sutra na stolu, izvješće od HEP-a, od svih onih koji su uključeni – oni ostavljaju nered, a ja to više ne mogu trpiti, jer ćemo nastojati svima onima koji ne odrađuju posao dati onaj dio opomene, da neće baš svi kad izađu s ovog gradilišta dobiti reference od Grada Petrinje, nego da će preporuke biti sasvim neke druge. Dobro je da u boljoj komunikaciji iskoordiniramo odnose gdje se znaju zone odgovornosti. Još jednom apeliram na građane Petrinje da budu strpljivi, ona je važna, jer Petrinja je definitivno ogromno gradilište.“, na kraju je dodao gradonačelnik.

Izvor/foto: Rad za naš grad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here