MRAK TARITAŠ Zabrana rada nedjeljom donijet će štete za gospodarstvo

Najavljenim izmjenama Zakona o trgovini, poručila je, guši se poduzetništvo zbog nesposobnosti države

275

Saborska zastupnica Glasa Anka Mrak Taritaš danas je ustvrdila da će najavljena zabrana rada trgovina nedjeljom za posljedicu imati nove štete za gospodarstvo koje je ionako na koljenima i prouzročit će otpuštanja radnika.

“Ponovno otvaranje teme zabrane rada trgovina nedjeljom posljedica je opće nesposobnosti Andreja Plenkovića i njegove Vlade u nošenju s krizom. Umjesto da konačno urede državu u kojoj stvari funkcioniraju i radnici su plaćeni za ono što odrade, oni opet mogu smisliti samo ograničavanje i zabranu”, upozorila je na konferenciji za novinare Mrak Taritaš.

Posljedica će, ističe, biti samo jedna – nove štete za gospodarstvo koje je ionako na koljenima i iz helikoptera moramo bacati novac da bi se čuvala radna mjesta. “Svi oni imat će štetu, na različite načine i u različitim omjerima, ali svima je zajedničko jedno – vrlo je vjerojatno da će morati otpuštati radnike”, zaključila je Mrak-Taritaš.

Da nismo članica EU, da ovisimo samo o HDZ-u, mrtvi od korone i mrtvi od gladi bi ležali po cestama, ocijenila je, dodavši da najnoviji prijedlog Zakona o trgovini opet predviđa zabranu rada nedjeljom za trgovine – i to samo za neke trgovine i samo ponekad iz čega se vidi “da je riječ o apsurdnom prijedlogu”.

Osim rada nedjeljom, zabranjuje se i rad nakon 21 sat u sve dane, kazala je, dodavši da se osim ludila s nedjeljom, uvodi još jedno ludilo – ograničavanje radnog vremena.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime