Ministarstvo unutaranjih poslova (MUP) izvijestilo je u utorak na svojim internetskim stranicama da raspolažu informacijama kako su i za večerašnju utakmicu EURA 2016. između Hrvatske i Španjolske planirani izgredi s ciljem prekida utakmice u vidu uporabe pirotehničkih sredstava na stadionu, utrčavanja na teren te isticanja raznoraznih neprimjernih simbola.

Sve prikupljene informacije promptno su, ističe MUP, dostavljene francuskoj policiji. Također, Ministarstvo unutarnjih poslova uputilo je sinoć dodatna četiri policijska službenika kao ispomoć francuskoj policiji.

Nacionalni sindikat policije također je u utorak objavio da će hrvatski huligani pokušati prekinuti utakmicu protiv Španjolske u Bordeauxu, nakon što su prošli tjedan u petak bakljadom prekinuli utakmicu protiv Češke u Saint-Etienneu u 85. minuti, nakon čega je izbila tučnjava na tribini. UEFA je zbog izgreda u Saint Etienneu kaznila HNS sa 100.000 eura.

baklje-na-utakmici-ceska-hrvatska-6aff7fa3f4eac11ec5cd55ad60ebdda6_view_article

Sindikat ističe da je o svojim saznanjima obavijestio Ured Predsjednice RH, te Ured hrvatskog premijera. Iz sindikata navode kako imaju informaciju da će huligani pokušati prekinuti utakmicu napadom na nizozemskog suca Bjorna Kuipersa.

Najbolji nizozemski sudac sudio je Hrvatskoj utakmicu protiv Italije u studenom 2014. na San Siru, koja je dva puta prekinuta zbog divljanja hrvatskih huligana.

Utakmica u Milanu je završila 1-1, a Kuipers je dvoboj dva puta prekidao zbog bakljade hrvatskih huligana. UEFA je nakon izgreda naših navijača kaznila Hrvatski nogometni savez s 80.000 eura i  zatvaranjem jedne tribine na maksimirskom stadionu u utakmici protiv Norveške u ožujku 2015.

Izvor: Hina

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime