Na današnje Stepinčevo Krašić slavi Dan Općine

756

Na današnji dan 1898. godine u Brezariću pokraj Krašića rođen je hrvatski blaženik i mučenik Alojzije Stepinac. Općina Krašić danas je tako proslavila spomendan svog zaštitnika i Dan Općine.

Općina Krašić, koju nazivaju dolinom kardinala i kolijevkom biskupa, od 1994. godine datum Stepinčeva rođenja slavi kao Dan Općine. Općina Krašić smjestila se na sjeverozapadnom dijelu Zagrebačke županije, udaljena je oko 50-ak kilometara od Zagreba, a veličine je 71 kvadratnog kilometra. U njenom sastavu su 34 naselja, a u Općini živi 2815 stanovnika.

U Krašiću je danas Dan općine proslavljen, između ostalog, i svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojoj su prisustvovali predstavnici Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije, Bilo je tu i izaslanstvo gradova Zagreba, Slunja i Ozlja, istaknuti i zaslužni pojedinci te društva Općine Krašić i brojni drugi gosti.

Iako je Općina Krašić kroz prošlu godinu bio pogađana elementarnim nepogodama, načelnik Josip Petković Fajnik istaknuo je brojne projekte komunalne, cestovne, kulturno-obrazovne i turističke infrastrukture koji su realizirani ili će to biti. Ali je uputio i snažnu poruku ….

U ime Zagrebačke županije i župana Stjepana Kožića okupljenima se obratio dožupan Rudolf Vujević koji se osvrnuo na spomenutu decentralizaciju i govor načelnika Fajnika…

Povodom dana Općine Krašić , danas su na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljena i javna priznanja zaslužnim pojedincima i društvima.

Za društveni i svekoliki doprinos razvoju cijeloga kraja i općine Krašić kroz imovinu i život ljudi priznanje je za svojih 120 godina djelovanja dobilo DVD Krašić, a priznanje je primio predsjednik društva Josip Županac. Priznanje za svekoliki društveni doprinos i financijsku podršku projekata na području Općine dobio je Josip Žejavac. Javno priznanje dobio je i Boris Stepinac, direktor Atletske utrke Dolinom kardinala koja će se sutra u Krašiću održati po 19. put.

Foto: Općina Krašić

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime