Na sisačkim tržnicama postavljeni spremnici za otpadna jestiva ulja i masti

Odlaganje otpadnog jestivog ulja i masti za građane je besplatno

2060
Grad Sisak
Iz gradskog trgovačkog društva Gospodarenje otpadom Sisak stiže još jedna novost za građane, a vezana je uz zbrinjavanje otpadnog jestivog ulja i masti.
Ova tvrtka postavila je spremnike na tržnicama na Kontrobi i u Capragu gdje građani od sada besplatno mogu zbrinuti tu vrstu otpada koja nastaje gotovo u svakom domaćinstvu. Naime, bacanje otpadnog jestivog ulja i masti u odvod najgora je stvar koju možemo napraviti za okoliš, ali i za sam odvod. Otpadno jestivo ulje i mast vrijedna je sirovina koja se može ponovno upotrijebiti, a njezinom preradom mogu se dobiti neke nove sirovine kao što su gume, sapuni, deterdženti, ali i bio gorivo.
Grad Sisak
“Prije godinu i pol dana počeli smo sakupljanje ove vrste otpada u restoranima i ta se suradnja s ugostiteljima pokazala uspješna te smo ovu uslugu željeli približiti i našim sugrađanima. Ovaj način prikupljanja je koristan za okoliš, ali i za Gospodarenje otpadom Sisak jer mi tu prikupljenu sirovinu prodajemo. Naglašavam kako se u spremnike mogu odložiti isključivo jestiva, a ne motorna ulja”, rekla je direktorica Gospodarenja otpadom Sisak Katarina Luketić.
Na spremnicima su kratke upute u obliku pet sličica na kojima je opisano na koji način otvoriti spremnik, odložiti ulje i zatvoriti spremnik. Odlaganje otpadnog jestivog ulja i masti za građane je besplatno.
Grad Sisak
Izvor i Photo: Grad Sisak 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime