Na sisačko-moslavačkom području sanirano sedam od 14 pukotina na riječnim nasipima

295

Na sisačko-moslavačkom području dosad je na sanirano sedam pukotina na riječnim nasipima od 14 koliko ih je nastalo na tom području zbog potresa, rekao je zamjenik voditelja Glavnog centra obrane od poplava Hrvatskih voda Marko Veselčić.

-Početnih sedam pukotina na nasipima povećalo se na 14, s obzirom na niz manjih potresa i spuštanja i podizanje razine vodostaja. Sve to pratimo i držimo pod kontrolom. Trenutno smo sanirali sedam nasipa, a ostalih sedam se prati i u svakom trenutku smo spremni reagirati, dodao je Veselčić.

Na sedam nasipa napravljan je druga linija obrane sa tzv.  postbarijerama te su pojačani pristupni putevi. Šteta koja je nastala procijenjena je na oko 140 milijuna kuna.

S obzirom na vremensku prognozu, Veselčić je rekao kako je vodostaj rijeka Kupe i Save u posljednja 24 sata u daljnjem porastu na području Siska.

Maksimalni vodostaji očekuju se na postaji Farkašić plus 800 i Save kod Crnaca na 650, no to povećanje razine vodostaja na predstavlja ugrozu od pojavu poplava na sisačkog područja.

Veselčić je ustvrdio da je voda za piće na sisačko-moslavačkom području zadovoljavajuće kvalitete.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime