Na ženu odbačenu u kanal naletio 18-godišnji vozač kamiona

9752
30.09.2020., Zagreb - Ocevid na mjestu prometne nesrece u Jezdoveckoj ulici. Photo: PIXSELL

Zagrebačka policija osumnjičila je 18-godišnjaka da je kamionom u srijedu ujutro izazvao prometnu nesreću u kojoj je u naselju Lučko poginula 77-godišnja pješakinja, čije je tijelo pronađeno u kanalu.

Izvješće PU zagrebačke:

– U srijedu, 30. rujna oko 7 sati zaprimljena je dojava da na raskrižju Puškarićeve i Ježdovečke ulice u kanalu leži ženska osoba. Odmah po dojavi, na mjesto događaja upućeni su policijski službenici i stručne službe te je utvrđeno kako se najvjerojatnije radi o prometnoj nesreći sa smrtnom posljedicom.

Ujedno, iako tada utvrđen identitet ženske osobe uz potvrdu da se radi o 77-godišnjakinji, o vozaču policija nije imala nikakve podatke, u tom trenutku bilo kakve tragove što je sami pronalazak mogućeg počinitelja otežalo.

Međutim, poduzetim mjerama i radnjama te radom policije na terenu potvrđeno je da se oko 6.30 sati dogodila prometna nesreća u kojem je nepoznati vozač naletio na pješakinju i pobjegao s mjesta događaja te su slijedom toga policijski službenici odmah započeli kriminalističko istraživanje.

Bez obzira na manjak konkretnih tragova, sumnja je išla u smjeru nekoliko teretnih vozila, a zagrebačka prometna policija, odnosno svi njezini raspoloživi policijski službenici započeli su iznimno kompleksno kriminalističko istraživanje.

Samo dan kasnije, u četvrtak, policijski službenici suzili su sumnju u jedno teretno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka, utvrdili vozača, nad tim vozilom proveli kriminalističko tehničku obrada, a nad 18-godišnjim vozačem provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kaznena djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. i Nepružanje pomoći iz čl.123 Kaznenog zakona.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni vozač bit će prepraćen pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime