Načelnik Sektora za javni red PUZ-a isključen iz službe, evo zašto

155
Foto: ilustracija MUP

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić isključio je iz službe načelnika Sektora za javni red i sigurnost Davora Posilovića zbog sumnje da je u ponedjeljak, 27. studenoga, kod Zaprešića pod utjecajem alkohola počinio više prometnih prekršaja, potvrdio je u petak PUZ.

“Obzirom da Policijska postaja Zaprešić tijekom noći nije mogla stupiti u kontakt s navedenim niti osobno niti putem telefona, a sukladno tome nisu mogli potvrditi navode o vožnji pod utjecajem alkohola, odmah idućeg dana, 28. studenoga, po dolasku na radno mjesto navedenom je načelnik Policijske uprave zagrebačke ponudio alkotestiranje. Ponuđeno je navedeni odbio, nakon čega ga je načelnik isključio iz službe” priopćila je danas zagrebačka policija.

Policijska postaja (PP) Zaprešić u ponedjeljak u večernjim satima zaprimila je dojavu građanina o vozaču osobnog automobila, marke “Renault Megane”, koji na području spomenute postaje čini niz prometnih prekršaja.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je vozač bio načelnik Sektora za javni red i sigurnost PUZ-a van službe te da je prekršio sedam članaka Zakona o sigurnosti prometa na cestama, zbog čega će ga PP Zaprešić prekršajno procesuirati, sukladno odredbama Prekršajnog zakona.

Iz zagrebačke policije poručili su i da nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem “u cilju utvrđivanja možebitnih drugih prometnih prekršaja na području Grada Zagreba počinjenih od strane navedenog te je u tijeku utvrđivanje elemenata disciplinske odgovornosti za povrede službene dužnosti sukladno odredbama Zakona o policiji”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime