Nagrade najuspješnijim autorima videoigre šah

Nagrade je dobitnicima dodijelio sisačko – moslavački župan Ivo Žinić izrazivši nadu kako će im i ove nagrade biti poticaj za dalje

688

U prostoru tvrtke Destinacijski menadžment Zrin u Sisku uručene su nagrade najuspješnijim sudionicima natječaja za izradu videoigre šah.

Prvu nagradu, izlet u Park prirode Lonjsko Polje, osvojio je Vladimir Borščak iz Varaždina, drugu nagradu, bike-avanturu na Moslavačkoj gori Ante Odak i Mateo Kovač iz Splita, a treću, kupanje i ručak u Topuskom, Josipa Gruičić iz Kutine.

Nagrade je dobitnicima dodijelio sisačko – moslavački župan Ivo Žinić izrazivši nadu kako će im i ove nagrade biti poticaj za dalje.

 „Mi smo svestrana županija, bazirana na mnogo segmenata i želimo u svim  područjima napraviti jedan iskorak i mislim da smo u području ICT sektora i videoigara napravili jedan iskorak u našem Poduzetničkom inkubatoru PISMO Novska gdje već četvrti naraštaj polazi edukaciju za izradu videoigara. No sve to ne bi imalo smisla da nije kvalitetnih ljudi, djevojaka i dečki koje dolaze u inkubator i nastoje svojim znanjem i vještinama osmisliti i kreirati nešto novo. Upravo kad je krenula edukacija trećeg naraštaja, a s njom i situacija s koronavirusom zbog koje se edukacije nisu mogle odvijati uobičajeno, htjeli smo ih dodatno motivirati s natječajem za izradu videoigre, u ovom slučaju bio je to šah“.

Vladimir Borščak iz Varaždina, koji je osvojio prvu nagradu, kazao je kako mu je za izradu videoigre trebalo dva tjedna.

VEZANE VIJESTI
Diplome i trećoj generaciji polaznika edukacije za razvoj videoigara

„Bilo je zanimljivo. Sad sam krenuo i na edukaciju u PISMO-u malo detaljnije i vidim da je to to što sam želio učiti. Uvjeti u PISMO-u u Novskoj su jako dobri i motivirajući, a motivirajuća je i ova nagrada. Volim prirodu, a i svako priznanje motivira dalje za rad“.

Čestitajući im na nagradama direktorica županijske tvrtke Destinacijski menadžment Zrin istaknula je kako je ovo uspješan spoj novih tehnologija i turističkih potencijala Sisačko-moslavačke županije s obzirom na to da se polaznici edukacije u Poduzetničkom inkubatoru PISMO i nagrađeni na ovom natječaju imaju prigodu upoznati se i s turističkom ponudom županije.

VEZANE VIJESTI
ŠTRAJK PROSVJETARA U ponedjeljak se ponovno štrajka, provjerite gdje!

Dodajmo kako su dodjeli nagrada nazočili i zamjenik župana Roman Rosavec te direktor županijske Razvojne agencije SIMORA Mario Čelan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here