Zagrebačka županija, već trinaestu godinu za redom, nagrađuje učenike osnovnih i srednjih škola s područja Zagrebačke županije koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta. Osim vlastitih uspjeha u znanju, umjetnosti i sportu, najuspješniji učenici promovirali su Zagrebačku županiju kao regiju znanja u kojoj poučavaju najbolji profesori i nastavnici.

Uspjesi učenika ne bi bili mogući bez potpore i vođenja njihovih mentora, stoga su i mentori nagrađenih učenika primili zaslužene nagrade.

U školskoj godini 2015/2016 ukupno je 621 učenik osnove i srednje škole Zagrebačke županije sudjelovao na 39 državnih natjecanja, od čega je na ovogodišnjem prijemu 259 najuspješnijih učenika i 55 mentora primilo nagrade za ostvarene rezultate.

Najboljim učenicima nagrade su uručili pročelnik Vjeran Štublin, te župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji nije krio ponos na ostvaren uspjeh učenika…

VEZANE VIJESTI
Četiri ekipe na natjecanju mladeži Crvenog križa

Jedan od današnjih dobitnika nagrade Bernard Inkret, najbolji je matematičar u državi. Bernard je učenik 6. razreda OŠ Rude koji sanja kako će jednoga dana postati profesor matematike jer ona za njega ne predstavlja nikakvu muku već upravo suprotno, razonodu..

Još jedan veliki uspjeh, ovog puta iz fizike, ostvario je Luka Hobor iz OŠ Eugena Kumičića koji je osvojio 3. mjesto na državnom natjecanju. Ispričao nam je što za njega znači ova nagrada…

Svečanu dodjelu nagrada svojim su kulturno-umjetničkim programom dodatno uveličali učenici Glazbene škole Ferdo Livadić iz Samobora te zbor učenika OŠ Dragutina Domjanića iz Svetog Ivana Zeline.

Ukoliko je izreka kako je ulaganje u mlade umove- ulaganje u budućnost točna, s pravom se možemo nadati boljem sutra.

NAGRAĐENI UČENICI

VEZANE VIJESTI
"Poštujte naše znakove" u Hrvatskoj Kostajnici

Na ovogodišnjim državnim natjecanjima učenici osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije osvojili su četiri prva mjesta na predmetnim natjecanjima – Borna Banjanin (OŠ „Bogumil Toni“; astronomija), Petra Barbarić (OŠ „Bogumil Toni“; astronomija) Eva Kolbas (OŠ Samobor; francuski jezik) i Bernard Inkret (OŠ Rude; matematika), dva prva mjesta na strukovnim natjecanjima – Helena Lukšić (ZTŠ Rudolfa Perešina; zrakoplovni prometnik) i Mario Grdanjski (Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor; prodavač), jedno prvo mjesto na natjecanju mladih tehničara – Josip Rojtinić (OŠ Dragutina Domjanića; elektrotehnika), zatim tri prva mjesta na 54. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – kvintet Glazbene škole „Ferdo Livadić“ (Marko Blašković, Ana Mezdić, Davor Peter, Davor Ban i Fran Slogar) te klarinetistica Ana-Maria Klasan i saksofonist Jan Tominić (oboje učenici Glazbene škole „Ferdo Livadić“) te sedam prvih mjesta na sportskim natjecanjima – SŠ „Ivan Švear“ (rukomet; djevojke), OŠ Sveta Nedelja (atletika; dvije kategorije – dječaci petih i šestih te sedmih i osmih razreda), OŠ „Bogumil Toni“ (atletika; djevojčice sedmih i osmih razreda), OŠ Rude (rukomet; dječaci sedmih i osmih razreda), OŠ Rugvica (futsal, djevojčice sedmih i osmih razreda) i OŠ „Bogumil Toni“ (judo; djevojčice).

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here