Najavljen nastavak suradnje: četvrtaši OŠ SMŽ i sljedeće godine na ljetovanju u Splitu

Učenici osnovne škole u Gori priredili su prigodan program dvojici župana

149

Novoizgrađenu Osnovnu školu Ivan Goran Kovačić Gora obišli su u utorak, 19. rujna sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Učenici i učiteljice županima su priredili prigodan program, a među ostalim, uz zahvalu su ukratko i prepričali kako im je bilo na ljetovanju u Splitu.

Učenicima četvrtih razreda osnovnih škola iz cijele Sisačko-moslavačke županije i sljedeće godine bit će osigurano besplatno ljetovanje u Splitu zahvaljujući daljnjoj suradnji Splitsko-dalmatinske i Sisačko-moslavačke županije, potvrdio je župan Celjak:

„Zahvaljujem županu Bobanu i njegovim suradnicima što su omogućili besplatno ljetovanje za sve naše učenike četvrtih razreda osnovnih škola. Ove godine u Splitu je ljetovalo više od 800 učenika i oko 100 pratitelja. Uspomene koje su donijeli iz Splita sigurno će pamtiti cijeli život. Drago mi je da je župan Boban najavio našu suradnju i ubuduće pa će naši učenici i iduće godine otputovati na besplatno ljetovanje gdje će također graditi nove uspomene i nova prijateljstva“

Odmah nakon potresa u prosincu 2020. godine, Petrinju je posjetio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban sa splitskim vatrogascima i HGSS-om.

„Svega nekoliko dana nakon nesretnog potresa bio sam u ovoj školi sa svojim suradnicima i tada smo odlučili da ćemo pomoći u obnovi ove škole. Ipak, najviše me veseli naša zajednička suradnja na jednom projektu za dobrobit djece, a to je ljetovanje za djecu iz Sisačko-moslavačke županije. Drugu godinu zaredom učenici četvrtih razreda osnovnih škola gostovali su ovo ljeto u našoj županiji. Upoznali su tada nove prijatelje, ali i jedan dio Hrvatske u kojem možda nikad nisu bili. Takvu suradnju ćemo nastaviti i dalje, ali i mi ćemo manju grupu naše djece poslati u Sisačko-moslavačku županiju. I nije to korist njima! To je korist meni, mojim suradnicima i svima onima koji su njima na usluzi, jer oni nas obogaćuju pružajući ruku prijateljstva, donoseći iskustva i svoj način življenja u ovoj predivnoj Sisačko-moslavačkoj županiji.“

Ravnateljica škole Klara Pereković podsjetila je da su se učenici i učitelji u novoizgrađenu školu vratili 4. rujna:

„Oni od tada imaju osmijeh na licu i iskazuju oduševljenje već treći tjedan. Ovo danas je šećer na kraju, kada su saznali da će naredno ljeto generacija četvrtaša ići na ljetovanje, sreći nije bilo kraja.“

Osim nastavka suradnje na području ljetovanja za četvrtaše, najavljena je i izgradnja nove sportske školske dvorane, što je dodatno razveselilo učenike i učitelje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime