Najavljena sanacija mosta preko Save u Galdovu vrijedna više od 10 milijuna kuna

Radovi bi trebali početi u ožujku i trajati 10 mjeseci

402

Most u Galdovu na rijeci Savi uskoro kreće u sanaciju vrijednu više od 10 milijuna kuna. Najavio je to sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je u pratnji predstavnika Hrvatskih cesta i sisačke gradske četvrti Galdovo 20. veljače obišao most prije početka njegove sanacije. Župan je pritom istaknuo kako je most jako frekventan, vremenom je dotrajao i zbog količine prometa i zbog vremenskih prilika, a u naročito lošem stanju su pješačke staze na mostu na što su upozoravali i građani Galdova.

„Moram zahvaliti Hrvatskim cestama koje su izradile projektnu dokumentaciju i ugovorile izvođenje radova na sanaciji galdovačkog mosta. Veliki je ovo projekt, ide detaljna sanacija, a vrijednost radova je devet milijuna i 750 tisuća kuna i nadzor koji je otprilike 480 tisuća kuna. To je dakle investicija ukupno vrijedna više od 10 milijuna kuna. Ugovor s izvođačem je potpisan i radovi će krenuti početkom sljedećeg mjeseca, dakle početkom ožujka“, kazao je župan te pojasnio što će sve obuhvatiti sanacija mosta.

VEZANE VIJESTI
Nastavljeni radovi na energetskoj obnovi pet zgrada bolnice u Popovači

„Predviđena je detaljna sanacija metalne i betonske konstrukcije tako što će se u potpunosti ukloniti zaštitne ograde, izvest će se i nove pješačke staze. Na metalnoj konstrukciji koja je sastavljena od 2 T nosača koji su međusobno povezani također T profilima i koji su korodirali, na mjestima značajnijih oštećenja bit će kompletno ispjeskarena, dijelovi koji su jače oštećeni korozijom će biti ojačani novim, dodatnim konstrukcijama koje će biti izvedene varenjem. Bit će izveden i potpuno novi asfaltni sloj, nove ograde i sva potrebna prometna signalizacija. Radovi će trajati desetak mjeseci. Most neće biti zatvoren, ali će, za vrijeme izvođenja onih najkompleksniji radova na samoj konstrukciji, možda biti zatvoren pola dana – dan ili nekoliko sati. Za to vrijeme građani će na drugu obalu Save morati preko mosta u Crncu“, rekao je Žinić.

VEZANE VIJESTI
VIDEO GLINA Teret obrane i stvaranja hrvatske države prvi su na sebe preuzeli policijski službenici

Predsjednik gradske četvrti Galdovo Josip Brodarac kazao je kako je stanje kompletnog nogostupa uz državnu cestu u Galdovu u dosta lošem stanju, no oštećenja na mostu su predstavljala i svojevrsnu opasnost za pješake i bicikliste pa je izrazio zadovoljstvo što se kreće u njegovu sanaciju.

„Problemi su na mostu prisutni već duže vrijeme i na njih je bilo dosta prigovora građana. Traženo je da se on uredi, oboji, ali dobro je da se ide na obimniju obnovu. No problematika ostaje na čitavom ovom dijelu od mosta pa čitavom dionicom državne ceste prema Popovači na kojoj bi trebalo sanirati i kolnik i pješačke staze“, ustvrdio je Brodarac.

VEZANE VIJESTI
Energetskom obnovom do većih ušteda i boljih uvjeta za rad

Župan je na kraju izrazio uvjerenje kako će sanacijom galdovačkog mosta dugoročno osigurati sigurniji promet vozila, biciklista i pješaka jer, kako je naglasio, „sanacijom ćemo“ dobiti kompletno obnovljen, novi most.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here