Najbolji hrvatski kajakaši i kanuisti i ove godine na rijeci Kupi u Sisku

Državno prvenstvo u maratonu kajaka i kanua na mirnim vodama u organizaciji Kajak kanu kluba Odra iz Siska i Hrvatskog kajakaškog saveza

634

Najveća imena hrvatskog kajaka i kanua okupila su se i ove godine na rijeci Kupi u Sisku na Državnom prvenstvu u maratonu kajaka i kanua na mirnim vodama u organizaciji Kajak kanu kluba Odra iz Siska i Hrvatskog kajakaškog saveza.

Zadovoljni što su i ove godine u prilici biti domaćini jednom ovakvom natjecanju su bili organizatori, Kajak kanu klub Odra iz Siska, što nam je potvrdio i njihov predsjednik Dražen Mrkša.

„Ovo već postaje tradicionalno. Imamo osam ekipa, tu su čak i gosti iz Brčkog iz BiH, natjecatelja je 60-tak i nadamo se da će sve proći u najboljem redu s obzirom na vremenske prilike, kišu i hladnoću. Mi u Sisku imamo idealne uvjete za ovakvo natjecanje. Imamo tu povratnu informaciju od tih svih natjecatelji i trenera koji dolazi iz drugih klubova i iz drugih mjesta. Svi su prezadovoljni s ovim našim uvjetima. Ovo natjecanje pridonosi puno na lokalnoj razini, pridonosi popularizaciji sporta, ali i razvoju sportskog turizma u ovoj regiji. Mislim da je to jedan veliki događaj otvorenog tipa za grad Sisak. Zašto kažem otvorenog tipa?! Zato što ljudi ne moraju odlaziti u dvoranu ili na stadionu, već mogu gledati u trku iz centra grada, sa šetnice, iz Vrbine, Pogorelca, Lađarske, s mostova… Mislim da je ovoj jedan krasan događaj za grad Sisak“, kazao je Mrkša.

VEZANE VIJESTI
Državno prvenstvo u kajaku i kanuu i ove godine u Sisku

Kajakaše je, na startu prve utrke Državnog prvenstva u maratonu u kajaku i kanuu na mirnim vodama na obali Kupe, došao pozdraviti i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak.

„Sisačko-moslavačka županija se sa zadovoljstvom uključila u aktivnosti oko organizacije ovog državnog prvenstva. Žao nam je što vremenski uvjeti nisu povoljniji, jer smo sigurni da bi u suprotnom velik broj Siščana pratio ove utrke s obale rijeke Kupe. Čestitamo Hrvatskom kajakaškom savezu i domaćem klubu Kajak kanu klubu Odra iz Siska na organizaciji ovog državnog prvenstva. Drago nam je da se i ovim prvenstvom dodaje sadržaj na rijeci Kupi jer imamo posebnost, a to je da rijeka Kupa teče središtem grada, imamo predivnu šetnicu. Želimo da, uz pomoć lokalne i regionalne samouprave, bude što više sadržaja na našim rijekama u Sisku“, rekao je Celjak.

VEZANE VIJESTI
SISAK Vozilom izlazio iz dvorišta i udario pijanog pješaka

Dodajmo kako su organizacijom u Sisku bili zadovoljni i natjecatelji koji ističu kako je natjecanje Kupom koja teče kroz sam centar grada, uz šetnicu i ispod Starog mosta, uz prolazak pokraj Starog grada izniman doživljaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here