Predsjednik sindikata Nova solidarnost i glasnogovornik Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak Predrag Sekulić, nakon što je dobio otkaz u INA-i, najavio je na konferenciji za novinare nastavak borbe za opstojnost Rafinerije nafte Sisak te priopćio kako je podnio tužbe i kaznene prijave, dok su njegovi sindikalni kolege, tajnik Igor Pešun i predsjednik Skupštine sindikata Merlino Koren predočili 600 potpisa potpore zaposlenika sisačke rafinerije, ali i pozvali DORH u INA-uz te prozvali Upravu zbog lošeg stanja u kompaniji, odnosno narušenih svih segmenata poslovanja. Sekulić je izjavio kako ne želi biti žrtva, ali i kako na sindikat Nova solidarnost, koji se isključivo bori za prava radnika i opstojnost Rafinerije, kao i na njega osobno, poslodavac već niz godina radi pritisak.

„Danas govorimo o sustavnom i sistematskom višegodišnjem uništavanju mene kao osobe i kao radnika, uništavanju i zlostavljanju doslovno na svim razinama zbog progovaranja istine i zaštite INA-e kao bitnog čimbenika hrvatske energetske stabilnost. Ja više ne želim trpjeti ovo psihičko i fizičko zlostavljanje od strane poslodavca, a nažalost i nekih mojih kolega. Predugo to sve traje i kako mnogi moji kolege kažu to ni konj ne bi izdržao. Izdržavam i izdržavat ću i nije mi bilo žao nikada, nije mi žao niti danas i ustrajat ću i neće me zaustaviti niti pokolebati ova sramotna odluka nekolicine ljudi iz INA-e. Nikome nisam dužan ispriku, osim možda svojoj djeci čiju egzistenciju svojim radom dovodim u pitanje. Ali čvrsto vjerujem u dobro, čvrsto vjerujem kako dobro pobjeđuje i u pravdu. Osobna cijena koju moram platiti ili koju mi moramo platiti, pri tome je sasvim nebitna“, rekao je Sekulić.

 

Sekulić je dodao kako ga neće pokolebati prijetnjama, rekavši kako ga nisu uplašili niti opomenama i prijetnjama otkazom, niti obavijesnim razgovorima i kaznenom prijavom te da će sada borbu nastaviti pravnim metodama kako bi dokazao svoju iskrenost i obranio svoju čast i obraz.

„Znam za što se borimo i ako još niste shvatili, nećete na zaustaviti. I zato sam prinuđen boriti se svim sredstvima, sada pravnim, kako bi dokazao svoju iskrenost, istinske namjere i kako bi obranio svoju čast i obraz. Ja ga godinama nisam okaljao, nisam se dao uvući u vaše igre pa sigurno nećete niti vi biti ti koji će ga onečistit. Neću danas  govoriti o načinu obrane ali mogu reći da je tužba spremna, kao i to da će se mnogi naći na klupama za svjedoke, a mnogi pod kaznenom odgovornošću. Stoga još jednom poručujem –  ne idem iz Hrvatske za koju sam se borio, ne idem iz Hrvatske za koji su moji prijatelji dali živote. Dužan sam ustrajati barem prema tim ljudima. Prvo će je, po meni, morati napustiti svi oni koji je i dan danas pljačkaju i koji su uništili malog čovjeka, pa tako i kolege iz INA-e. Na kraju poručujem, sad već dobro poznatu uzrečicu – Ja se vas ne bojim!“, poručio je Sekulić

Dodajmo kako je Sekulića na izlazu iz sindikalnih prostorija dočekalo pedesetak radnika i članova sindikata koji su ga pozdravili dugim pljeskom i skandiranjem “Pega, ne damo te”.

[srizonfbalbum id=1614]

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime