Napreduju radovi na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Sisku

797

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić obišli su danas sa suradnicima radove na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Siska. Riječ je o najvećoj investiciji u Sisku u posljednjih 20 godina čija je ukupna procijenjena vrijednost 32,7 milijuna eura, od kojih će Sisački vodovod platiti 2,5 milijuna eura, a ostatak će biti podmiren iz fondova Europske unije te državnih sredstava.
Usprkos vremenskim neprilikama i poplavama radovi na pročistaču ipak napreduju, rekla je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček tijekom obilaska gradilišta. Dodala je kako je svih 6 faza projekta ugovoreno i radovi su u okviru planiranih rokova…

TON 

Program pročišćivanja otpadnih voda Siska uključuje radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava javne odvodnje, uključujući i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji je predviđen za 60 tisuća stanovnika, s najvišim (trećim) stupnjem pročišćavanja, kazao je generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić….

TON 

Plišić je dodao kako do 2018. imaju obvezu izgraditi uređaje za pročišćavanje u većim gradovima i dio kanalizacijske mreže, a nakon toga će kroz drugi EU projekt biti nastavljena izgradnja ostatka kanalizacijske mreže pa tako i na onim dijelovima grada Sisak koji još nemaju riješen sustav odvodnje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here