VIDEO – Narcise i ruže za posjetitelje petrinjske Gradske tržnice, obilježeni Dan narcisa i Nacionalni dan invalida rada

295

Među gradovima u kojima je danas obilježen Dan narcisa je i Petrinja.  Osim ovog dana borbe protiv raka dojke, na petrinjskog Gradskoj tržnici obilježen je i Nacionalni dan invalida rada Hrvatske. Tako su posjetitelji mogli uživati u mirisu i bojama narcisa, simbola dolaska proljeća, novog života i nade, ali i ruža, simbola boljeg i sigurnijeg položaja radnika.

U Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli više od 2300 žena, od toga više od 1000 žena umire. Od ove bolesti obolijevaju i muškarci, njih oko 15 godišnje. Povodom obilježavanja Dana narcisa – dana borbe protiv raka dojke i u okviru kampanje “Darujmo ružičasti život” na Gradskoj tržnici u Petrinji, a u organizaciji Grada Petrinje i gradonačelnika Darinka Dumbovića već tradiconalno u mjesecu ožujku podjelom narcisa građankama i građanima želi se ukazati na važnost preventivnih pregleda u svrhu ranog otkrivanja, a time i uspješnijeg liječenja raka dojke, rekla nam je doktorica Marina Kovač, koordinatorica zdravstvenih projekata Grada Petrinje

VEZANE VIJESTI
Ministar Tomislav Ćorić posjetio Petrinju

Preventivni programi utječu na smanjenje smrtnosti od raka dojke, naglašava doktorica Kovač.

Da je prevencija iznimno važna, smatra i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

A iz susjednog grada Siska, Dan narcisa podržali su članovi Udruge invalida rada koji su na petrinjskoj Tržnici, uz Dan narcisa, obilježili i 21. ožujak – Nacionalni dan invalida rada Hrvatske pa su, uz narcise, građanima podijeljene i ruže. Zašto baš ruže, objasnila nam je predsjednica udruge Branka Pažur.

VEZANE VIJESTI
Vidikovac na Hrastovačkoj gori kroz mjesec dana očekuje posjetitelje

U 50 godina rada, koliko će sljedeće godine obilježiti ova udruga, kroz nju je prošlo oko 1200 članova. Invalidi rada su najvjerniji radnici i treba im dati priliku za zapošljavanje, ističe Pažur.

Udruzi invalida rada Sisak na dolasku na petrinjsku Tržnicu zahvalio je gradonačelnik Dumbović te naglasio kako se što prije mora rješavati problematika njihovog položaja u društvu.

Dan narcisa i Nacionalni dan invalida rada dani su kada je sva pažnja usmjerena na preventivu, na brigu o zdravlju i na zaštitu našeg organizma. Zato, ne čekajte sutra. O sebi i svom zdravlju počnite brinuti već danas.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here