NAŠICE U kućici za psa skrivao minsko-eksplozivna sredstva i oružje

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92

489
Foto: PU osječko-baranjska

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 57-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

U petak, 19. ožujka, u Našicama, policijski službenici policijske postaje Našice provodili su kriminalističko istraživanje, kojom prilikom su pretražili obiteljsku kuću i druge prostorije koje koristi 57-godišnjak.

Pregledom dvorišta u kućici za psa pronađena je veća količina oružja i eksplozivnih tvari: 2 antimagnetne mine, 2 ručne bombe, 10 elektro detonatorskih kapisli, 16 detonatorskih kapisli, 5 metara sporogorećeg univerzalnog štapina, automatsku pušku AK-47, 2 SMB torbice sa 4 spremnika, setove za čišćenje, bočice s uljem i tromblonskim nastavcima za automatsku pušku, 1.000 komada streljiva raznog kalibra i spremnik za malokalibarski pištolj.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, priopćili su iz policije.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime