Nakon završenih radova na Aglomeraciji Petrinja danas je asfaltirana ulica Matije Gupca u Mošćenici, a nastavljaju se i radovi u okolnim ulicama.

Stanari ulice Matije Gupca u Mošćenici s radošću su dočekali dovršetak radova na asfaltiranju ceste u duljini 500 metara. Više o samim radovima rekao je direktor Privrede Zoran Zechner:

U ulici Matije Gupca je krenulo asfaltiranje i završit će se asfaltni zastor na 500 metara duljine, širine 3,5 metara. Nakon što su izvršene sve kontrole ugrađenih cjevovoda ispod površine terena i izvučeni priključci pristupilo se sanaciji prometnice. Ovo je završna faza koja će se uređenjem bankina pustiti u korištenje i upotrebu građanima. Kako je bilo po najavi gradonačelnika, svaki dan se završava po neka dionica ili više ulica, što u Mošćenici, što na području grada Petrinje. Ubrzanje radova su izvođači najavili na osnovi naših upozorenja na izvršenje ugovornih obveza putem nadzorne službe, a ono će se dogoditi do kraja lipnja. Većina radova koja ovisi o meteorološkim uvjetima će biti gotova do 15. studenog, kada počinje Zimska služba.”

Ukupni projekt vrijedan je 213 milijuna kuna, a čak 90% sredstava osigurano je iz EU fondova, 6% financira država, a preostalih 4% Grad Petrinja, odnosno poduzeće Privreda iz vlastitih sredstava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here