Neće biti penalizacija za necijepljenja, no previše je nezaštićenih

I u drugim zemljama je cijepljenje usporeno, no kod nas je ostao velik broj nezaštićenih

328
Foto: Vlada RH

Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak u Dubrovniku kako neće biti penalizacije ljudi zbog necijepljenja protiv covida-19 jer ono nije obvezno ali će se i dalje činiti sve se dinamika cijepljenja poveća.

“Ne možemo penalizirati ljude za nešto što nije zakonom obvezno. Nema nijedne zemlje u EU koja je proglasila cijepljenje obveznim. To u ovom trenutku jednostavno nije situacija. Mi cijelo vrijeme idemo s pozitivnim pristupom”, rekao je Plenković novinarima nakon razgovora sa članovima županijskog odbora HDZ-a.

Dodao je da će morati temeljitije proučiti zašto dio sugrađana oklijeva ili poklanja povjerenje drugim informacijama koje ih sprječavaju da se cijepe. Smatra da ljude treba potaknuti da se cijepe jer nam nije u interesu da nam se dogodi neko žarište i Hrvatska bude proglašena crvenom zemljom te tako završi ovogodišnja turistička sezona.

Plenković je rekao kako je i u drugim zemljama došlo do usporenja cijepljena no u Hrvatskoj je ostao veliki bazen nezaštićenih. Drugačije je, kaže, kada se usporenje dogodi na 59 posto ili na 44 posto cijepljenih.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime